23948sdkhjf

ECM Industries ruster sig til fremtiden med 9-akset multimaskine

Det bliver en flok spændte medarbejdere, der møder på arbejde hos ECM Industries efter nytår.

Læs også: ECM Industries lander millionordre

Her kommer nemlig en spritny 9-akset multitasking-maskine: En Doosan Puma SMX3100 ST.

- Det er til specialopgaver. Det er sådan, når vi køber maskiner, så er det 80 procent need to have og resten er noget, der skal kunne lidt mere. Her vil vi simpelthen ruste os til den tid, som vi skal ind i alle sammen, og som ingen kan forudse på fornuftig vis, fortæller medindehaver og produktionsdirektør Søren Jaedicke Christiansen.

Større emner og større kraft

Maskinen har to patroner på 12/10”, 80 Capto C6 dreje/fræseværktøjer, nedre revolver med 12 roterende værktøjer, pinol samt hydraulisk programmerbar brille fra Ø65-Ø200.

Maskinen kan tage emner med en længde på 1.500 mm, og så kan den tilsluttes ECM’s 30 kg Halter-robot.

Læs også: Ingen corona her: ECM Industries ansætter i bundter

Så på flere måder er det et stykke avanceret maskineri, underleverandøren nu får ind ad døren.

- Med hensyn til hvilken størrelse emne, den kan bearbejde, på drejedelen er det klart den største, vi har. Vi har fræsemaskiner, der er større, men ikke med den kraft vi har her og slet ikke med de muligheder. Der er den langt foran, siger Søren Jaedicke Christiansen.

På skoling hos leverandøren

Som nævnt må han og de øvrige medarbejdere hos ECM vente til uge 1, før maskinen gør sin entre. I mellemtiden skal en ældre maskine ud, og der skal støbes nyt fundament og gøres andre forberedelser.

Alligevel får de muligheden for at smug-starte med det nye legetøj.

- Vi har fået en helt unik mulighed oppe ved Duroc, som vi har købt den af. Den kommer til stå i deres showroom, men vi kan komme derop og bruge den og være på skoling. Så når den lander på vores gulv, så er vi klar. Det er en ny måde at tænke det på, så vi kan blive forberedt. For vi går alle sammen og bliver lidt utålmodige, når der står en ny maskine ude på gulvet, og der ikke kommer noget ud af den. Nu kan vi bruge de her tre måneder på at få styr på den og få forberedt sådan, at når vi sætter den ind, så er det mere plug’n’play, forklarer Søren Jaedicke Christiansen.

Sammen med den nye Doosan har ECM Industries i øvrigt investeret i en CNC styret Zoller Smile 420 presetter med Pilot 4.0-styring, så man kan optimere på opstillingstider.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142