23948sdkhjf

Fremadstormende gyllevognsgigant slår omsætningsrekord

Opkøb og organisk vækst hæver Samson-omsætningen til rekordniveau. Det viser gyllevogn og møgsprederspecialisten nyeste regnskab.

Læs også: Fra plus til minus hos Samson Group

Viborg-virksomheden købte i januar 2019 den franske konkurrent Pichon, og det har fået toplinjen til at vokse med raketfart.

Samson-koncernen omsatte for 500 mio. kr. i 2018/19, og i det nye regnskab er salget vokset med 34 procent til 672,5 mio. kr., skriver Samson Group i en pressemeddelelse.

Årsagen er stor fremgang hos både Samson og Pichon. Resultatet før skat lander på 35,2 mio. kr., hvilket er en stigning på 11,6 mio. kr. sammenlignet med året før.

- Vi er stolte over igen i år at kunne præsentere så flot et resultat. Vi er inde i en meget positiv udvikling i gruppens selskaber, siger administrerende direktør Lars Henriksen, Samson Group, om resultatet.

- Vi har haft fokus på udvikling og etablering af et konsolideret produktprogram tilpasset både animalske producenter, maskinfællesskaber og maskinstationer i Europas dyreintensive regioner med henblik på yderligere vækst på vores hovedmarkeder i Skandinavien, Tyskland, Frankrig og Polen samt på udvalgte eksportmarkeder, uddyber han.

Covid-19 og svinepest

I pressemeddelelsen skriver Samson Group, at stramninger af gødningslovene i EU’s store landbrugslande øger efterspørgsel efter effektive miljørigtige maskiner og redskaber til udbringning af naturgødning. Og derfor forventes det også at give en vækst i såvel omsætning som indtjening i det kommende år.

Samtidig fortæller virksomheden, at spredningen af COVID-19 på koncernens hovedmarkeder ikke har påvirket efterspørgslen af koncernens produkter.

Der er dog også udfordringer i markedet. Udvidet lagerføring samt fleksibel produktionsplanlægning har opretholdt rettidig levering af koncernens produkter til slutkunderne.

- Forventningen er at en eventuel anden-bølge vil have samme effekter på koncernen, som første-bølgen har haft, mens spredningen af afrikansk svinepest til flere EU-lande herunder Tyskland vækker bekymring, skriver Samson Group.

Samson Agro, der er en del af Samson Group har 225 medarbejdere på sin fabrik i Viborg. Derudvoer har koncernen fabrikker i både Frankrig og Polen i sit Pichon-forretningsben. 

Samson Group A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 672,5 501,5
Resultat før skat 35,2 23,6
Egenkapital 177,7 151,0
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078