23948sdkhjf

Strategiskifte giver gevinst hos Netek

Netek har hovedsageligt afsat sine tørresystemer til træindustrien, men fremtiden ligger inden for blandt andet offshore- og vindmølleindustrien.
Netek’s rødder går helt tilbage til 1988, og traditionelt har virksomheden været leverandør af flammeløse, katalytiske tørresystemer til overfladebehandling i træ- og møbelindustrien. I Danmark er det imidlertid gået stærkt tilbage for netop den industri, og Netek har valgt at finde andre anvendelsesmuligheder for teknologien.

- Vi skiftede fokus for fire-fem år siden, da vi kunne konstatere, at den danske træindustri var for nedadgående. I dag er det metalindustrien, vi hovedsageligt satser på, og det er blandt andet offshore-industrien og vindmølleindustrien samt alle underleverandørerne, siger administrerende direktør Finn M. Poulsen, der dog understreger, at man stadig leverer enkelte anlæg til træindustrien, hvor man også stadig har en del serviceaftaler.

Vellykkede projekter i offshore-industrien
Netop offshore-industrien er oplagt, fordi fx olieselskaberne ofte er interesserede i løsninger, der kan være med til at mindske nedlukningstiden offshore.

- Offshore-industrien kom vi godt i gang med sidste år, blandt andet med et projekt hvor vi leverede et anlæg til Maersk Oil, der skulle tørre og hærde coating i separationsbeholdere. Med vores teknologi kan man hærde coatingen hurtigere og dermed spare tid – og på en produktionsplatform er det lig med mange penge. Der har så også været den sidegevinst, at kvaliteten er blevet væsentligt bedre, fordi coatingen med vores teknologi bliver mere slidstærk, lyder det fra Finn M. Poulsen.

- Vi har også været involveret i andre projekter, og har blandt andet lavet en test med nye former for coating på helikopterdæk, hvor vi også kan sikre hurtigere hærdetider. Det har jo stor betydning for en platform, at de ikke skal undvære helikoptertransport i alt for lang tid af gangen, fortsætter Finn M. Poulsen.

Vil samarbejde om total-løsninger
I Danmark er der som bekendt kun få store spillere inden for olie- og gasudvinding, og Finn M. Poulsen ser derfor også de allerede leverede offshore-leverancer som en oplagt mulighed for at skabe øget eksport hos Netek.

- Vi håber på, at vi kan bruge de opgaver, vi allerede har løst inden for offshore-indsutrien som referencer for på den måde at skaffe flere, forklarer han, og fortsætter:

- Men derudover er vi også på vej ind i et konsortium, hvor vi sammen med vores samarbejdspartnere i højere grad bliver i stand til at levere totalløsninger. Det vil sige, at nogle af vores samarbejdspartnere kommer til at stå for sandblæsning, coating og inspektion, mens vi står for hærdningen. Og der bliver tale om leverancer til hele verden.

Vindmøller startede i det små
Også vindmølleindustrien har været et oplagt satsningsområde for Netek i og med, at tørring af overflader ofte er en flaskehals i produktionen.

- Vores indsats inden for vindmølleindustrien har været noget tid undervejs. Vi er startet i det små og har solgt nogle små anlæg, som kan bruges til reparationer af fx transportskader ude på sitet. Det har gjort, at nogen har fået øjnene op for vores teknologi, og at den også kan bruges i større skala, siger Finn M. Poulsen.

- For eksempel har vi leveret et anlæg, som bruges til ”optøning” af naceller. Vindmølleproducenterne opbevarer ofte de store komponenter udendørs, og takket været vores teknologi kan de akklimatiseres på måske 1-1½ time, og herefter kan de indgå i produktionen. Derudover har vi leveret flere andre anlæg til producenter i Danmark til hærdning af coating, slutter Finn M. Poulsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109