23948sdkhjf

Ny desinfektionsrobot bliver klar til december

Autonomous Units har udviklet en prototype af en desinfektionsrobot. Teknologien er baseret på en tåge af brintoverilte, som steriliserer rummet

Det nystartede firma Autonomous Units på Fyn viste forleden en prototype af deres ny desinfektionsrobot frem ved en åbningsreception. Robotten kan blandt andet tilintetgøre Covid-19-virus.

Firmaet regner med at lancere robotten DMD4000 på markedet 1. december.

- Vi skynder os langsomt. Vi har arbejdet rigtigt meget på robotten. Men vi tager ikke nogen smutveje eller hovsaløsninger, siger administrerende direktør Flemming Thinggaard.

Firmaets teknologi er baseret på, at en tåge af brintoverilte bliver sprayet ud i det lokale, der skal desinficeres. Det er en tåge med 7,5 procent brintoverilte.

- Brintoverilte er forskningsmæssigt veldokumenteret til at desinficere for eksempel laboratorier til en meget høj renhed, og det er mindre skadeligt end UV-lys. Det virker ud i alle kroge af et lokale, fordi der er tale om en tåge, som spreder sig ud, siger Flemming Thinggaard.

Autonomous Units er blevet optaget 1. september i Odenses Robotics Startup Hub ved Teknologisk Instituts Robotcenter, hvor nystartede robotvirksomheder kan få sparring.

- Vi bruger Robotics Hub til at få hjælp til det forretningsmæssige. Det har været givtigt at tale med nogle erfarne kræfter, siger Flemming Thinggaard.

Tests

Planen er, at prototypen nu skal ud og testes. Robotten er testet succesfuldt på et fitnesscenter, og fremover vil firmaet teste robotten i syv andre forskellige kunde-segmenter.

- Vi vil både se, hvordan robotten kører rent teknisk, men vi vil også høre beslutningstagerne i de forskellige brancher, hvilke muligheder de ser i robotten, siger Flemming Thinggaard.

Autonomous Units er "born global", det vil sige, at firmaet betragter hele verden som sit marked, og firmaet vil finde distributionskanaler over hele verden.

Autonomous Units samarbejder med MobyWatch, som udvikler og sælger desinfektionsrobotter med brintoverilte.

Virksomheden har indgået et strategisk samarbejde med firmaet Copenhagen Clean Air for at sikre fagligheden i desinficeringsprocessen.

Autonomous Units bruger en velkendt brintoverilte-teknologi i kombination med en Mir-robot. Dermed kan desinfektionen foregå helt automatisk ved, at robotten bevæger sig rundt i rummet, når det er menneskeforladt.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078