23948sdkhjf

Fynsk rumleverandør holder formen i corona-halvår

Den fynske leverandør til rumindustrien Danish Aerospace Company (DAC) er kommet fornuftigt ud af første halvår af 2020.

Læs også: DAC-direktør om corona: Aflysning af ordrer er meget lidt sandsynligt

Faktisk holder omsætningen præcis niveauet fra første halvår 2019 på 10,3 millioner kroner, selvom dette år har været præget af coronaepidemien.

Det fremgår af DAC's regnskab, der netop er offentliggjort.

Til gengæld er der sket en halvering af driftsindtjeningen ebitda fra 1,2 millioner kroner i første halvår af 2019 til 0,7 millioner kroner i det netop overståede halvår.

Mindre forsinkelser

Ifølge ledelsen selv er DAC sluppet nådigt fra corona-epidemiens konsekvenser. Der har dog været lidt forsinkelser på levering af komponenter, fortæller direktøren.

Læs også: Historisk stor ordre: DAC rekordomsætter igen

- Til trods for mindre forsinkelser i levering af enkelte stik, komponenter og print har vi fortsat udviklingsarbejdet på FERGO-rumcyklerne og E4D-motionsudstyret. Et par DAC-projekter er påvirket på grund af forsinkelser hos samarbejdspartnere, men heldigvis har vi ind til nu hidtil ikke set aflyste projekter eller kontakter, siger Thomas A. E Andersen i en selskabsmeddelelse. 

Ny ordretilgang

I marts talte Metal Supplys søstermedie Electronic Supply med direktør Thomas A. E. Andersen, der allerede dengang spåede, at decicerede aflysninger af ordrer ikke var sandsynligt på grund af corona.

Den prognose viste sig at holde stik. Faktisk viser tallene fra første halvår, at der er tikket nye ordrer ind til den fynske virksomhed. 

- Til trods for Covid-19 har der været en tilfredsstillende tilgang af nye kontrakter, forlængelser og tillæg til eksisterende udviklings- og servicekontrakter, står der i regnskabsmeddelelsen. 

Læs også: Dansk selskab lukker Nasa-aftale om rumcykler

Til gengæld har det opsøgende arbejde været udfordret af, at blandt andet konferencer har været aflyst. 

- Salgsfremmende og forretningsudviklingsaktiviteterne har i første halvår været påvirket af Covid-19, i og med alle planlagte møder og konferencer efter februar 2020, indenfor både rumfart og kommercielle områder blev aflyst eller udsat i op til et år. Dette har lagt en naturlig dæmper på selskabets forretningsudviklingsaktiviteter.

Optimistisk for resten af året

Danish Aerospace Company forventer fortsat en positiv driftsindtjening i andet halvår 2020.

Virksomheden holder nøje øje med coronaepidemiens udvikling og oplyser, at der kan ske nogle ændringer i timingen af nogle indtægter.

Det til trods fastholder DAC forventningerne til både omsætning for hele året, hvor omsætningen forventes i niveauet 23 til 27 millioner kroner og ebitda i niveauet 4 til 6 millioner kroner. 

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109