23948sdkhjf

Nyt sorteringsanlæg og 10.000 ekstra kvadratmeter til Rimeco

Hos Rimeco i Aabenraa har man fået endnu mere plads at boltre sig på. Skrotvirksomheden, der holder til i industrihavnen, har nemlig lejet yderligere 10.000 kvm i forlængelse af sit nuværende areal.

Læs også: Politi på herrens mark efter alu-tyveri

Det betyder, at virksomheden nu kan samle alle sine sorteringsaktiviteter i byen.

– Det er lettere at have tingene samlet et sted, og hovedkontoret ligger i Aabenraa, så derfor har vi valgt at gøre det, fortæller adm. direktør Klaus Peter Riggelsen til Metal Supply.

At man havde brug for mere plads skyldtes ikke mindst en stigende efterspørgsel på virksomhedens sorteringsaktivitet.

– Verden går i en retning, hvor mindre og mindre havner på lossepladser, mens mere og mere forædles og genanvendes. Vi har i nogle år beskæftiget os med køb, neddeling og salg af kabelskrot. I 2018 anskaffede vi et stort, specialdesignet anlæg, som næsten helautomatisk neddeler og sorterer metalskrot i sorter svarende til, hvad metallerne oprindeligt bestod af – for eksempel plast, gummi, PVC, kobber, messing, bly, glas, PVC og jern, og det sælger vi i koncentreret form til forskellige virksomheder i Europa, som genbruger materialerne, fortæller Klaus Peter Riggelsen.

Læs også: Fremgang for Rimeco

Den øgede efterspørgsel betyder, at virksomheden nu har valgt at investere i endnu et anlæg, der er større og mere avanceret end det bestående. Det nye anlæg skal til august sættes op i de haller, virksomheden nu har lejet, og ifølge Klaus Peter Riggelsen får det stor effekt for virksomheden.

– Medarbejdermæssigt vil det betyde, vi øger vores stab med omkring 8 medarbejdere, som det ser ud lige nu, fortæller direktøren om anlægget, der kan sortere omkring 20.000 ton skrot om året.

– Og så vil det betyde, at de 20.000 ton kan behandles her i landet fremfor at skulle sendes ud af landet til oparbejdning, slår han fast.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.114