23948sdkhjf

EU vil lette bureaukratiet i små virksomheder

EU-Kommissionen har udsendt en drejebog for, hvordan man vil lette de administrative byrder for de mindste virksomheder med under 10 ansatte.
- Hver gang en stor virksomhed bruger 1 euro på papirarbejde, bruger de små virksomheder 10 euro. Det er ikke holdbart for virksomhederne i længden og dræber væksten. Derfor er det en stor gestus over for små og mellemstore virksomheder i Danmark og på EU-plan, at kommissionen nu tager princippet om at tænke "småt først" til det yderste.

Det siger chefkonsulent Jeppe Rosenmejer fra Håndværksrådet, der giver det nye EU-initiativ en varm velkomst.

Fra tomme ord til handling
De såkaldte ”mikrovirksomheder” udgør næsten 92 % af alle virksomheder, og deres betydning for EU’s velfærd har længe været anerkendt af Unionen.

Når Kommissionen fra den 1. januar udarbejder love, vil udgangspunktet være, at mikrovirksomhederne skal undtages fra lovgivningen, med mindre der konkret er begrundelser for, at de skal være omfattet.

- Den store bevågenhed omkring SMV’ernes betydning har indtil videre for det meste kun resulteret i pæne, men tomme ord. Nu har piben imidlertid fået en anden lyd, og der er tale om en 180 graders vending i forhold til, hvordan man tidligere har lavet love, siger Jeppe Rosenmejer.

"SMV-test" på vej
Kommissionen vil fra nu af udsætte nye love for en SMV-test samt en separat test af, hvor hårdt mikrovirksomheder rammes af ny lovgivning. I den forbindelse vil de vurdere, om mikrovirksomhederne skal undtages fra loven, eller om der skal indføres en lettere version.

- Kommissionen har reelt givet en drejebog for, hvordan man burde gøre i Danmark, og vi er meget begejstrede for den nye kurs, som Kommissionen er slået ind på. Vi kan kun opfordre den danske regering til at nærlæse Kommissionens rapport nøje, siger Jeppe Rosenmejer.

Kommissionen vil indføre flere tiltag, som Håndværksrådet tidligere har efterlyst i dansk regi. Dels vil man lave en oversigt over de forslag, hvor der er taget hensyn til mikrovirksomhederne. Samtidig vil man løbende undersøge, hvordan det så er gået med forslagene, når de har været gennem lovmøllen hos Parlamentet og Rådet og blevet implementeret i medlemsstaterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098