23948sdkhjf

Godt år hos Rynkeby Maskinfabrik

Der var fremgang på både top og bund hos den fynske underleverandør i 2019.

Læs også: Rynkeby Maskinfabrik kører på nedsat kraft under coronakrise

Bruttofortjenesten steg med 15 pct. til 25,2 mio. kr., mens overskuddet før skat steg med hele 48 pct. til 1,5 mio. kr.

- Vi havde et godt år sidste år. Vækst på hele linjen, og vi fik et fornuftigt, men ikke prangende, resultat. Det var bedre end året før, men ikke end tidligere år, men sådan går det lidt op og ned i vores branche, siger administrerende direktør Hans-Christian Schmidt, og fortsætter:

- Men samlet set fik vi den udvikling, vi gerne ville og nåede også godt og vel de omsætningsmål, vi havde sat os, så det er vi da glade for og bruger også som afsæt til videre udvikling.

Bred vækst
Den fynske underleverandør er specialiseret i spåntagende bearbejdning, som man leverer til et væld af forskellige brancher.

Væksten i 2019 var da også bredt funderet, understreger Hans-Christian Schmidt:

- Den kom bredt fra vores større kunder. Så de meldte positivt tilbage på vores udvikling på leverings-performance, vores gode kvalitet og reaktionsdygtighed. Vi har arbejdet rigtig meget på at udvikle os på de områder, og det er gået godt. Vi laver jo mere komplekse ting i vanskelige materialer, og der har vi fået bygget en god portefølje op af kunder og emner, som vi hele tiden udvikler vores proces på, forklarer han.

Løbende investeringer
Rynkeby Maskinfabrik har i de seneste år arbejdet målrettet på at hente flere processer ind i huset, så man i større grad kan levere pakkeløsninger til kunderne.

- Vi fornyer løbende vores maskinpark og har blandt andet fået flere multitask-maskiner, men også en ny slibemaskine i 2018, som også giver rigtig gode resultater. Så vi er også blevet rigtig stærke på rundslibning kombineret med, at vi kan dreje emner fra bunden af. Det vil sige, at vi kan lave en større del af pakken sammen med fræsning, som også er vores hovedområde. I og med at vi kan kombinere de tre processer, kan vi samle rigtig meget i huset og lave totalløsninger, fortæller Hans-Christian Schmidt.

Læs også: Nyt om navne: To nye hos Rynkeby Maskinfabrik

Han oplever, at kunderne efterspørger pakkeløsningerne, og det er blevet en vigtig konkurrenceparameter underleverandørerne imellem.

- Den konsolidering oplever man på både godt og ondt. Der er kunder, der vokser, og kunder der trækker sig tilbage, fordi de så samler det andre steder. Men vi oplever sådan set en god tilvækst, konstaterer Hans-Christian Schmidt.

Rynkeby Maskinfabrik A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 25,2 22,0
Resultat før finansielle poster 2,1 1,6
Resultat før skat 1,5 1,0
Årets resultat 1,1 0,7
Balancesum 38,2 30,9
Egenkapital 9,0 7,8
Antal ansatte 42 38
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.797