23948sdkhjf

AB-Inventech udvider og optimerer med ny styringsafdeling

AB Inventech satser på sin egen interne styringsafdeling for at optimere maskinerne og give kunderne bedre service og større driftsikkerhed.
Bedre maskiner til en lavere pris og højere udnyttelse af ressourcerne. Det er målet med en ny satsning hos AB Inventech, der leverer specialmaskiner og automatiseringsløsninger til mange forskellige brancher.

AB Inventech, der har domicil i Ikast i Midtjylland, har etableret en intern styringsafdeling med el-installatør Kasper Sommer i spidsen.

- Med vores egen styringsafdeling kan vi sikre en tættere dialog mellem den mekaniske og den elektriske del og dermed få en højere funktionalitet på vores maskiner til mere konkurrencedygtige priser, siger direktør Niels Kirkegaard.

Intern kontrollør
Tanken er, at styringsafdelingen kan fungere som bindeled og projektleder mellem AB Inventech og leverandøren af eksempelvis den elektriske del af en maskine.

- Styringsafdelingen vil her også fungere som vores interne kontrollør, der vurderer, om vi betaler den rigtige pris hos leverandørerne, og om vi får præcis den løsning, der er mest optimal. I sidste ende til gavn for vores kunder, siger Niels Kirkegaard.

På mindre projekter vil det fremover være AB Inventech selv, der fremstiller alle dele af maskinen – både den mekaniske del og styresystemet.

Mange fordele
Niels Kirkegaard mener, der er mange fordele ved at have sin egen styringsafdeling.

- For det første sikrer vi kunderne et bedre produkt og en større funktionalitet gennem komplet integration mellem den mekaniske del og den elektriske del af maskinen. For det andet og lige så vigtigt styrker vi både servicering og driftsikkerhed, siger han.

Ved at have fungeret som projektleder eller selv at have designet maskinen, vil styringsafdelingen fremover have en endnu dybere indsigt i de maskiner, AB Inventech leverer.

- Vi vil være i stand til at fjerne eventuelle uklarheder mellem mekanik og styring allerede inden start. Det giver færre udfordringer i opstartsfasen og dermed et kortere indkøringsforløb. Med et indgående kendskab til styringsplatformen kan vi langt bedre afhjælpe eventuelle problemer senere. Begge dele sparer ressourcer for vores kunder, siger Kasper Sommer.

Skulle der eksempelvis opstå nedbrud, er hjælpen nu tættere på.

- Vi øger driftsikkerheden for kunderne, fordi vi ikke behøver at involvere eksterne folk til opgaven. Ved at have kompetencerne in house kan vi reagere langt hurtigere og fungere som reel back up for vores kunder, siger Kasper Sommer.

Store forventninger
Styringsafdelingen hos AB Inventech er netop etableret og har indtil videre haft en håndfuld opgaver. Niels Kirkegaard har store forventninger til afdelingen.

- Vi tror på, at der er et stort marked – især inden for de mindre maskiner, hvor vi kan klare hele opgaven in house fremadrettet. Kombineret med bedre mulighed for servicering og hurtigere reaktion vil kunderne virkelig mærke en forskel. Og i tider hvor vi alle er nødt til at passe ekstra godt på investeringer og styre udgifterne stramt, vil det være attraktivt for mange, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082