23948sdkhjf

Thyboer bygger kompressoranlæg til hele verden

- Vi er et specialfirma, hvor kunderne kommer med et behov eller specifikationer. Vi udvikler et projekt til dem, bygger og levere det. Det er alt andet end standard.

Sådan præsenterer direktør Sven Erik Andersen sin virksomhed Dankompressor.

Virksomheden har hjemme i Frøstrup i Thy, har 10 medarbejdere og sender specialudviklede anlæg ud til hele verden. Det har virksomheden gjort siden grundlæggelsen i 1996.

En gang imellem sker det, at der lander eksotiske ordrer på Sven Erik Andersens skrivebord. Et af de mere specielle var et anlæg til det statslige olieselskab i Kasakhstan.

Anlæg til ørken
Det var en kundes kunde, som skulle bruge et kompressorhus, der kunne stilles ude i ørkenen. Derfor byggede Dankompressor et anlæg af et rustfrit stålhus, et par skruekompressor, et par tanke og filtre samt varmeapparater og blæsere. Udstyret gør, at anlægget kan stå midt i ørkenen.

- Hvis det bliver for koldt, starter varmepanelerne, og hvis det bliver for varmt, starter ventilationsblæsere. Anlægget udviklede og byggede vi på vores værksted., fortæller Sven Erik Andersen.

Direktøren fortæller, at kunden kom i kontakt med Frøstrup-virksomheden via internettet. Slutkunden var olieselskabet, men det var et rådgivende ingeniørselskab, som købte anlægget i Thy.

Intet fast produktprogram
En stor del af salget sker til eksport - enten direkte og indirekte. Maskinbyggere er en vigtig branche, og her bliver anlæggene tilpasset til kundens produkt, så det kan bygges ind i maskinerne. Dimensioneringen af anlæggene sker tit i samarbejde med Dankompressor.

Ordrerne kommer i hus ved længerevarende kunderelationer, mund-til-mund eller på nettet. Salgene sker til alt andet end lokalområdet, som direktøren udtrykker det.

Virksomheden har også leveret anlæg til forskellige olieplatforme, hvor de har brug for trykluft til blandt andet at holde vinduesruder fri for is.

- Her har vi bygget forskellige anlæg til eksplosionsfarlige områder. Anlæggene er oliefrie og ATEX-godkendte. Vi har ikke noget fast produktprogram, men vi forsøger at standardisere vores byggekomponenter, siger Sven Erik Andersen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.097