23948sdkhjf

Kyocera Unimerco blandt Danmarks bedste arbejdspladser

Værktøjsproducenten med hovedsæde i Sunds er tilbage i toppen i konkurrencen Danmarks Bedste Arbejdspladser.
Efter at have været ude af top 10 i et par år, er Kyocera Unimerco nu atter kommet til tops. Det blev således til en 10. plads i kategorien ”virksomheder mellem 50 og 499 medarbejdere”.

Kyocera Unimerco hed tidligere blot Unimerco, men i juli 2011 blev virksomheden opkøbt af den japanske storkoncern Kyocera og fik derfor nyt navn. Det betød samtidig enden for virksomhedens specielle ejerstruktur, hvor 75 % af medarbejderne var medejere af virksomheden.

Særpræget bevares
10. pladsen glæder administrerende direktør Kenneth Iversen:

- Der er nok ingen tvivl om, at en del af fundamentet for vores specielle kultur lå i det fælles ejerskab, men samtidig er jeg overbevist om, at kulturen lever videre. Jeg synes, vores flotte placering i år bekræfter, at ansvarlighed, fællesskab, indsigt og engagement ikke udelukkende er skabt via aktiebreve. Samtidig mærker jeg en begejstring for de mange nye udviklingsmuligheder, der nu skabes – ikke mindst internationale karrieremuligheder.

Solid vending
Som producent af værktøjer til blandt andet bil- og byggeindustrien blev Kyocera Unimerco hårdt ramt af finanskrisen. Det sendte virksomheden på en hård kur, hvor medicinen var besparelser, arbejdstidsnedsættelser, lønnedgang og et mindre antal afskedigelser.

Resultaterne viste sig allerede sidste år med et overskud på 39 mio. kr. Siden da er den positive udvikling fortsat, og Kyocera Unimerco har i år realiseret en omsætning på 631 mio. kr. og en indtjening på 87 mio. kr.

- Vi har gennemført en lang række tiltag, der har gjort virksomheden mere strømlinet og konkurrencedygtig. Det stiller store krav til medarbejderne, men vi har bevist værdien af at stå sammen, når stormen raser, og glæden ved at høste frugterne, når resultaterne er i hus, siger Kenneth Iversen.

Japansk og dansk
Den japanske overtagelse af Unimerco betyder også, at to kulturer skal forenes. Umiddelbart er der store forskelle mellem Japan og Danmark, men faktisk er noget af det, der samler Kyocera og Unimerco, netop lighederne i de to virksomhedskulturer.

Vigtige fællesnævnere er motivation, udvikling, tryghed, menneskelige værdier og høj moral. Derfor er ”den gode arbejdsplads”, ifølge Kenneth Iversen, lige så højt på dagsordenen nu som før overtagelsen.

- Det betyder, at vi fortsat kan og skal stræbe efter en endnu bedre placering blandt Danmarks Bedste Arbejdspladser. Ikke for placeringens skyld, men for at blive en bedre og mere attraktiv virksomhed. Derfor vil vi også i år følge grundigt op på undersøgelsens resultater ved at involvere medarbejderne for at finde områder, hvor vi kan forbedre os og dermed skabe en endnu bedre arbejdsplads, slutter Kenneth Iversen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078