23948sdkhjf

Jorgensen Engineering fastholder høj indtjening

Et lidt lavere salg og en lidt bedre bundlinje blev facit hos Jorgensen Engineering i 2019. Det viser virksomhedens regnskab, som netop er blevet offentliggjort.

Faldet i omsætningen skyldes ifølge virksomhedens ledelsesberetning en afmatning i ordreindgangen allerede fra 2018.

- Det kan godt være, vi har tabt lidt på toppen, og i hvert fald også i forhold til vores forventninger, men vi lægger vægt på, at vi har en lønsom virksomhed, så det vi beskæftiger os med, det vil vi også tjene nogle penge på. Samtidig har vi også investeret kraftigt i nogle forskellige udviklinger; dels inden for digitalisering generelt, hvor vi har brugt en masse penge, forklarer administrerende direktør Jens Nyeng.

- Og så er vi en virksomhed, som laver store ordrer, så en eller to ordrer kan gøre en stor forskel på sådan et år, så vi arbejder fortsat med langsigtede kunderelationer og også med udviklingsprojekter, som er på den lange bane. Så der vil i en virksomhed som vores, der er en ordreproducerende virksomhed, komme sådan nogle peaks op og ned, fortsætter han.

Hovedmarked skuffede
Det var især Jorgensens forretningsområde ”infant formula”, der producerer automatiserede pakkelinjer til produktion af mælkepulver, der ikke levede op til forventningerne i 2019. Segmentet udgjorde i 2019 godt halvdelen af omsætningen, men det er et område præget af meget store kunder som Nestlé og Danone, som generelt investerer i store projekter.

- Markedet er stadigvæk i vækst, men det er et marked, der er meget præget af Kina, og hvordan de gebærder sig på den internationale bane. Generelt er markedet voksende, men det er ikke sådan en jævn kurve, der kører. Det er sådan en trappe, hvor man køber et nyt stort anlæg, og det er store anlæg, vi fremstiller, lyder det fra Jens Nyeng.

Til gengæld kunne han glæde sig over at segmenterne ”human food” og ”aftermarket” begge præsterede bedre end forventet.

Corona skaber usikkerhed
Efter det sidste punktum var sat i regnskabet, brød den globale coronakrise ud, og umiddelbart så det ikke ud til, at den ville få den store betydning for Jorgensen Engineering.

Nu er Jens Nyeng dog ikke længere så sikker.

- Jeg sidder og kigger ud af forruden, og vi kan ikke sige os fri for, at coronakrisen også vil påvirke os. Det vil være naivt at tro andet. Men vi har valgt at sige, at vi angriber det her – vi lægger os ikke ned, konstaterer han.

- Så vi må bare spænde elastikken og så derudaf. Vi er ikke så store i sammenhæng med hele verden, så vi skulle nok kunne finde nogle ordrer et eller andet sted. Vi må bare arbejde noget hårdere. Men det er klart, at vi kan mærke, at eksisterende projekter, der stopper man en lille smule op og siger; ”hvad gør vi her”. Det er indlysende, at likviditet er blevet ret væsentligt for vores kunder, så derfor kan det godt være, man vil være en lille smule påpasselig med investeringer, uddyber han.

Jorgensen Engineering A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 134,8 144,7
Driftsresultat 33,5 30,7
Resultat før skat 33,7 31,0
Årets resultat 26,3 24,2
Balancesum 233,0 229,6
Egenkapital 99,6 97,3
Antal ansatte 142 134
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094