23948sdkhjf

Corona-samarbejde: Markante fynboer deler ansatte på kryds og tværs

Tre fynske automationsvirksomheder, Gibotech, Cabinplant og Jorgensen Engineering, har indgået et noget utraditionelt samarbejde.

Læs også: Gibotech lander endnu en sterilcentral

De deler nemlig medarbejdere på kryds og tværs, skriver DR.dk.

De tre virksomheder har også mærket coronakrisen, og tanken med samarbejdet er, at hvis én af virksomhederne har for lidt arbejde til medarbejderne, så er der måske en af de andre, der står og mangler arbejdskraft. Dermed undgår man at dele fyresedler ud.

- Jeg vil rigtig gerne fastholde de gode medarbejdere, vi har, og kan vi så i en periode udlåne dem til andre, så synes jeg, at vi har en forpligtelse til det, siger Henrik Anker, direktør for Gibotech til DR.dk.

Ordningen bygger på tillid mellem de tre virksomheder. Blandt andet har de aftalt, at de ikke ”stjæler” medarbejdere fra hinanden.

Læs også: Gibotech bruger corona-tiden til at lave online-katalog

Udover at hindre fyringer peger Henrik Anker også på andre fordele ved samarbejdet.

- Vi får viden med hjem. Det er jo klart, at en smed eller elektriker herfra, som kommer ud til en anden virksomhed, får ny viden med hjem og siger, ”vi kunne også gøre sådan her”, siger han til DR.dk.

Originalartikel: https://www.dr.dk/nyheder/regionale/fyn/laan-ud-i-stedet-fyre-virksomheder-har-succes-med-bytte-arbejdskraft

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11