23948sdkhjf

Rekordoverskud hos Sauer-Danfoss

Hydraulik-giganten forventer dog lavere vækst fremover på trods af en stor ordrebeholdning.
Omsætningen hos Sauer-Danfoss steg i tredje kvartal med 23 % og endte på 483,3 mio. dollars (2,6 mia. kr.). Korrigeret for udsving i valutakurser steg omsætningen i tredje kvartal med 17 %.

Bedst så det ud i Nord- og Sydamerika, hvor omsætningen steg med 23 %. I Europa var der tale om en stigning på 22 %, mens det asiatiske marked faldt med 7 %. Omsætningen steg med 28 % i Controls-divisionen, 22 % i Propel-divisionen, 9 % i de selvstændige forretningsområder og 2 % i Work Function-divisionen

Tilfredshed hos ledelsen
På bundlinjen blev det til en nettofortjeneste på 57,0 mio. dollars (307 mio. kr.) sammenlignet med 32,1 mio. dollars (173 mio. kr.) i tredje kvartal 2010.

- Vi er tilfredse med vores rekordhøje indtjening og cashflow for tredje kvartal. Væksten i salget er mindre end i de foregående kvartaler, men med 17 % er den stadig høj set i lyset af sammenligningsgrundlaget for et år siden, siger CEO Sven Ruder.

- Salgsvæksten var god i Nord- og Sydamerika og i Europa, mens salget i Asien og Stillehavsregionen var mindre end sidste år, primært på grund af nedgang i Kina. Afmatningen i efterspørgslen var drevet af den kinesiske regerings fortsatte bestræbelser på at stramme pengepolitikken for at styre inflationen. Vi mener, at de grundlæggende, langsigtede vækstfaktorer i Kina stadig er gældende, og at den nuværende afmatning i salget er forbigående, fortsætter han.

Styrket tilgang af nye ordrer
I tredje kvartal 2011 modtog virksomheden nye ordrer til en værdi af 551,9 mio. dollars (2,974 mia. kr.). Det er en stigning på 36 % i forhold til tredje kvartal 2010. Korrigeret for udsving i valutakurser steg ordrerne med 29 %.

Ved udgangen af kvartalet var den samlede ordrebeholdning på 942,3 mio. dollars (5,078 mia. kr.). Det svarer til en stigning på 41 % i forhold til samme periode i 2010

- Som vores resultater for tredje kvartal bekræfter, er vores forretning fortsat stærk, og vi forventer at slutte 2011 inden for de intervaller, vi angav sidste kvartal. Ikke desto mindre kan de globale makroøkonomiske udfordringer begynde at påvirke vores forretning. Vi forventer, at Kina er svækket i første kvartal af 2012. Mens mange kunder i USA er optimistiske, er nogle kunder i Europa mere forsigtige nu, end de var for blot et par måneder siden. Væksten i salget i fjerde kvartal vil blive lav i forhold til det stærke fjerde kvartal i 2010. Vi mener nu, at vores vækst i salget for året vil være i den lave ende af vores tidligere forventede interval på 25-30 %, siger Sven Ruder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097