23948sdkhjf

Hobro Rustfri Procesteknik sætter gang i glidende generationsskifte

I 1996 grundlagde Peter Østergaard Hobro Rustfri Procesteknik. I år runder han 63 år, og derfor har han nu sat gang i et glidende generationsskifte ved at indlemme to medarbejdere i ejerkredsen.

Det drejer sig om værkfører Peder Juul Pedersen og montagechef Torben Østergaard Frandsen, som nu tilsammen ejer lige under halvdelen af selskabet.

- Jeg har stadig aktiemajoriteten med 51 pct., og så har de delt resten, forklarer Peter Østergaard, og uddyber:

- Det faldt på plads i skiftet mellem tredje og fjerde kvartal sidste år, men de har faktisk indgået i indtjeningen i hele 2019, men de endelige detaljer omkring aktionæroverenskomst og alt det der faldt først på plads der.

Gamle kendinge
De to har været ansat i virksomheden i helholdsvis tre og fire år, men begge har en fortid hos Hobro Rustfri Procesteknik.

- Det her tilløb er taget igennem et par år, og begge profiler kom egentlig også ind i firmaet med henblik på at kunne købe sig ind i det, siger Peter Østergaard.

Planen er så, at de i løbet af en kortere årrække får tilbuddet om at købe de resterende aktier.

- Jeg har 25-års jubilæum næste år, og det skal jeg i hvert fald have med. Jeg grundlagde det i 1996. Jeg bliver 63 i år og har lovet dem, at jeg bliver ved, til jeg er 65, og så tager vi en ny stillingtagen der, og så må vi se, lyder det fra Peter Østergaard.

Hånden på kogepladen
Selv om han stadig har aktiemajoriteten, er han meget bevidst om, at den nye generation skal have stor indflydelse på udviklingen i firmaet.

- Min primære opgave er på direktionsplan. De to nye partnere har jo egentlig haft hænderne på kogepladen i hele 2019 med værksted og montage, og det er egentlig min plan, at de skal varetage driften. Selvfølgelig bliver de kigget over skulderen, men det er ikke noget, jeg skal beskæftige mig så meget med. De skal lære at stå på egne ben, fortæller Peter Østergaard.

Fortsat vækst
Han ejer også aktiemajoriteten i Hobro Laserteknik, som også deler adresse med Hobro Rustfri Procesteknik. Her blev generationsskiftet sat i værk for flere år siden. Generelt er der mange synergier mellem de to virksomheder.

- Der har været god drift i begge firmaer her i 2019. Vi har nået 60 mio. kr. til sammen, og det er samlet omsætningsrekord for begge firmaer, så det er vi egentlig ret godt tilfredse med, siger Peter Østergaard.

- Det er femte år i træk med øget omsætning, og vi forventer, at den gode vækst fortsætter, og at vi bibeholder bundlinjen, slutter han.

De to virksomheder har fra årsskiftet og frem mod nedlukningen af Danmark samlet beskæftiget omkring 80 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078