23948sdkhjf

Nordjysk stålvirksomhed gør plads til de helt store emner

Når man kører forbi på motorvej E45, kan man se, at noget er i gære hos Hobro Rustfri Procesteknik.

Læs også: Scrubber-eventyr giver travlhed i Hobro

Den nordjyske virksomhed er nemlig ved at udvide fabrikken med yderligere 600 kvadratmeter ny produktionshal, som bliver bygget til den eksisterende.

Den nye hal bliver 20 meter høj, hvilket er betragteligt højere end den eksisterende. Derudover kommer der 15 meter under krog med 10 tons løftekapacitet.

- Det har længe været et problem at kunne håndtere emner over fire meter i højden, og da blandt andet scrubbere til biogasanlæg og skibe har fyldt med cirka 20.000 mandetimer det sidste år, har det sat ekstra skub i behovet for bedre løftekapacitet. Scrubbere, der indtil dato er produceret med hjælp fra den lokale vognmand med kranbil eller i lejede lokaler i byen, kan fra årsskiftet fremstilles inden døre og uafhængigt af vejr og vind, fortæller direktør Peter Riis Østergaard.

Udover produktionshallen bliver der også bygget en ny slibehal.

Læs også: Hobro Rustfri Procesteknik sætter gang i glidende generationsskifte

Udvidelsen betyder, at man sammen med søsterselskabet Hobro Laserteknik kommer til at råde over 5.000 kvadratmeter produktionsareal.

Kvalitet er sat på skemaet

Udover rent fysisk at kunne håndtere flere processer i fremstillingen in-house, har Hobro Rustfri Procesteknik også sat øget fokus på kvalitet.

De sidste fem år er der nemlig strammet gevaldigt op på kravene fra både kunder og myndigheder. Det har Hobro Rustfri Procesteknik taget konsekvensen af med ansættelse af en PTA-chef i foråret samt oprettelse af en produktionsteknisk afdeling med tre nye medarbejdere, hvor den sidste starter den 1. oktober.

Samtidig har virksomheden i september fået certifikat på kvalitetsstyringssystemet ISO 3834-2.

- Til forskel fra den mere kendte ISO 9000, så vedrører ISO 3834 især svejseværkstedet og rørmontagen og alle de procedurer og relaterede funktioner, der er tilknyttet svejsning. Men forskellen er meget lille, og hele organisationen er underlagt retningslinjer, der har det ene formål, at kunne garantere og dokumentere rette kvalitet til rette tid, siger Peter Riis Østergaard.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125