23948sdkhjf

Dansk bøttefundament klar til debut

Det britiske energi-konglomerat Forewind har købt to fundamenter, som skal testes på Doggerbanke.
Dermed får det dansk producerede bøttefundament noget af en ilddåb. Forewind, der er et konsortium bestående af de fire energiselskaber SSE, RWE, Statkraft and Statoil, har nemlig tænkt sig at installere to fundamenter, hvorpå der skal monteres to master til meteorologiske målinger.

- Fundamenterne kommer til at stå på 25 meter vand, og bølgerne kan nå op på 18 meter, så der er tale om en ilddåb, siger administrerende direktør hos Universal Foundation, der udvikler fundamenterne, til Ingeniøren.

Spændende teknologi
Forewind-konsortiet blev skabt i 2008 med det formål at byde ind på den kommende vindmøllepark på Doggerbanke, og de to vejrstationer skal netop bruges til at indsamle vejrdata forud for byggeriet af havmølleparker i området – et arbejde der forventes at kunne gå i gang omkring 2014.

Det ligger dermed også i kortene, at testen af bøttefundamenterne også kan blive starten på yderligere leverancer for Universal Foundation.

General manager hos Forewind, Lee Clarke, siger til Recharge News, at man bevidst har undgået standardløsninger for at kunne fremvise en ny og potentielt meget spændende teknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093