23948sdkhjf

Jysk stål til Nordeuropas største lufthavns-kongrescenter

Give Steel skal levere speciallavede stålkonstruktioner til The Hangar, der er et nyt kongrescenter som Clarion Hotel er ved at opføre ved lufthavnen i København.

Tre specialfremstillede stålgitre, der hver især vejer 65 ton med en længde på 30 meter, udgør skellettet til The Hangar, som bliver på i alt 2.500 kvadratmeter.

Et af de helt store ønsker til kongresfaciliteterne var et rum med højt til loftet, og uden søjler der eventuelt kunne blokere udsyn eller begrænse mulighederne for events. Det ønske er blevet indfriet med tre specialfremstillede stålgitre fra Give Steel.

- Det var en lidt usædvanlig forespørgsel, men jo ikke den første komplekse stålkonstruktion, vi har lavet. Vi tog derfor opgaven som en spændende udfordring. Løsningen blev tre specialfremstillede stålgitre, der hver især vejer 65 ton og er 30 meter lange, fortæller Torben Larsen, direktør i Give Steel, i en pressemeddelelse.

De store emner gjorde fragten over Storebæltsbroen til lidt af en udfordring. Der er mange elementer, der skal falde i hak på én gang, og stram projektstyring og tæt koordinering er en nødvendighed.

Ved transporten af det sidste gitter var der dog behov for en ekstra god portion vedholdenhed. Da gitteret var kørt ud af porten i Brande, fik transportfirmaet afvist overkørsel på Storebæltsbroen. Den ellers velplanlagte tur over Storebælt var truet grundet lukning af broen som led i vedligehold. Efter et utal af opkald og en appel til standardprocedure for tung transport blev det løst i sidste øjeblik, og transporten kunne fortsætte. Det sidste gitter ankom til pladsen til planlagt tid og kom på plads uden forsinkelse.

- Det er sådanne situationer, der kræver en ekstra indsats, og at man ikke giver op, fordi der er nogen, der bogstavelig talt sætter en sten i vejen for de planlagte aktiviteter. I situationen kan bølgerne gå højt, men når målet er nået, er alle kommet tættere på hinanden, og det er godt for samarbejdet. Det er sådanne situationer, man husker i lang tid fremover, fortæller Christian Hjort, der var ansvarlig for projektet i Give Steel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109