23948sdkhjf

Akea Automation gennem krisen med bravour

Øget specialisering og nye eksportmarkeder har været baggrunden for vækst hos Thisted-virksomheden.
Som de fleste andre danske metalvirksomheder oplevede Akea Automation et dyk under finanskrisen. Omsætningen faldt med 5-6 mio. kr. til 12 mio. kr. i 2009. Det skriver Jyllands-Posten.

Siden er det dog gået markant fremad for Thisted-virksomheden. I 2010 er omsætningen vokset til 34 mio. kr., og antallet af ansatte er steget med 30 % til 25. Fremgangen skyldes ifølge chef og medejer Jan Kloster Pedersen to bevidste valg.

- Vi valgte for nogle år siden at fokusere på at udvikle og fremstille specialmaskiner til produktionsindustrien - især automobilindustrien, minedrift og tunnelbyggere. Det giver os nu ny fremgang, efter at vi som andre var hårdt ramt under den første del af finanskrisen, siger han til Jyllands-Posten.

Den tyske bilindustri, som var den vigtigste kunde, var dog hårdt ramt under finanskrisen, og det fik Akea Automation til at tage et andet valg – nemlig spredning af salget til nye markeder. Sidenhen har man derfor haft stor succes med at eksportere til vækstmarkeder som Kina og Mexico.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063