23948sdkhjf

Dansk industriproduktion trækker op i dårlig EU-statistik

Efter et halvt år præget af tilbagegang blev året afsluttet med en vækst på 7,2 pct. for den danske industriproduktion. Det viser nye tal fra Eurostat.

Danmark placerer sig dermed i den pæne ende af skalaen – og er med til at trække gennemsnittet op for hele EU.

Overordnet set er der dog stadig tale om en tilbagegang for industriproduktionen i 2019 i forhold til 2018. 1,7 pct. faldt produktionen i eurozonen og 1,1 pct. blandt de 27 medlemslande. Eurozonen hæmmes især af afmatningen på det tyske marked.

I alt 18 EU-lande har oplevet tilbagegang det sidste år, og det kan også ramme danske virksomheder, lyder det fra DI.

- Tysk industri er motoren for europæisk økonomi og køber mange af sine underleverancer i andre europæiske lande, herunder også fra danske virksomheder. I 2018 eksporterede vi råstoffer og dele til europæisk erhvervsliv for 60,7 mia. kr., dette faldt i 2019 til 58,3 mia. kr. Tyskland stod for næsten en tredjedel af tilbagegangen, siger Allan Sørensen, cheføkonom i DI.

Fordelt på varegrupper er det produktionen af kapitalgoder som maskiner og andet udstyr, der i december har set det største fald målt i forhold til samme måned året før. Her kunne ses en tilbagegang på 4 pct. for de 19 eurolande og 3,5 pct. for hele EU.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062