23948sdkhjf

Nyansat robot-direktør: Der er et kæmpe gab i markedet

Det er stadig nyt for Flemming Kjær Thinggaard at bestride direktørposten i Roboman-pta.

Men allerede nu tager planen form for, hvordan virksomheden skal vokse og gøre sig gældende på robotmarkedet. Roboman er en robotintegrator, der gennemfører funktionsprojekter med totalt ansvar overfor slutkunderne.

Det handler om at få flere robotter ud at arbejde i de danske virksomheder, fortæller han til Metal Supplys søstermedie Electronic Supply.

- Jeg synes, der er et stort potentiale i det gab, der er imellem, hvor virksomhederne er med deres automation, og hvor de burde være. I Danmark er vi nummer et i verden til at udvikle og eksportere robotter, mens kun en lille del implementeres i danske virksomheder. Hvorfor ikke gøre en seriøs indsats for at få flere robotter i arbejde i danske virksomheder? spørger Flemming Kjær Thinggaard.

Teknologien skal ud at arbejde
Han fortæller, at han selv har set og oplevet, at mange virksomheder stadig mangler at få automatiseret ensidigt gentagne arbejdsgange. Teknologien er der, men den skal ud at arbejde, siger Flemming Kjær Thinggaard.

Og han vil arbejde på, at Roboman-pta bliver en større aktiv spiller i den proces, siger han.

- Der er ganske simpelt kroner og ører i det for virksomhederne, og det er et sundheds-issue for vores danske medarbejdere at få reduceret hårdt ensidigt gentagende arbejde. Det handler også om at beholde produktionsarbejdspladser i Danmark, siger Flemming Kjær Thinggaard.

Han tilføjer, at virksomhederne opnår øget indtjening, mindre sygefravær og kan holde medarbejderne længere tid på arbejdsmarkedet. Desuden er der også en grøn vinkel i at få produktionen hjem, siger Flemming Kjær Thinggard. 

- Klimakontoen med reduktion af CO2 bliver tilgodeset, når transport i Europa reduceres. Og hvem vil ikke det? spørger han retorisk. 

Rejsen mod projekthus
Flemming Kjær Thinggaard er indtrådt som administrerende direktør ved årsskiftet. Herfra skal han sammen med virksomhedens stifter Tommy Skov bringe virksomheden igennem forandringen fra ”lille spiller” på markedet til projekthus.

- Tommy har 30 års erfaring i tekniske svejse- og håndteringsløsninger, og jeg kommer med erfaring i den kommercielle del fra Mir, siger han, og fortsætter:

- At blive projekthus handler om at skabe en platform i form af nyrevideret strategi og projektstyring, som kan sikre den vækst, vi er helt overbevist om, markedet har potentiale til. Vi skal ikke løbe stærkere, men vi skal tænke smartere og mere generisk i vores projektstyring, så kunderne får samme oplevelse hver gang, siger han, og fortsætter:

- Vores core business er netop at være skarpe på kundernes behov og sikre højt niveau og hurtigt integration. Ved at samarbejde tæt med kunderne opnås større ejerskab på løsningerne, og samtidig kan vi selv udvikle os sammen med dem og deres virksomhed og hjælpe med til at se optimeringspotentialerne andre steder i virksomheden, siger Flemming Kjær Thinggaard.

En casehistorie fra Roboman-pta

  • En mindre virksomhed i Sønderborg, satsede på robotteknik leveret af Roboman. Der blev trukket produktion hjem fra Litauen hvor 45 mand svejste emner, som i Danmark i stedet kunne udføres med syv robotter og 1½ operatør til at fodre maskinerne. Siden har virksomheden flyttet adresse til ny fabrik, og når den seneste robotordre bliver indkørt i april, rundes de 40 robotter i antal.
  • At fodre maskinerne er imidlertid også hårdt for operatørerne, så automationsgraden i virksomheden stiger også på denne side af maskinhegnet, nemlig ved at indføre HC10 Cobot fra Yaskawa der sammen med folkene tømmer paller med råmaterialer ind til de sultne industrirobotter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141