23948sdkhjf

Østjysk underleverandør har vokseværk

På blot to år er Horsens-virksomheden CNC-TEAM vokset fra to til syv mand. I 2013 skal virksomheden være dobbelt så stor.
2009 var måske ikke det oplagte tidspunkt at springe ud som iværksætter. Finanskrisen hærgede stadig, og efterspørgslen var særdeles lunken. Ikke desto mindre tog Jesper Fredlev og Claus Lindquist springet, og det har siden vist sig at være helt rigtigt.

- Vi er syv mænd nu. Vi startede os to for to år siden. Og efter det første år ansatte vi vores første mand, beretter Claus Lindquist.

Bestyrelse presser på
De to har etableret samarbejdet som et aktieselskab med en professionel bestyrelse, og netop den konstellation giver de to en del af skylden for, at det er gået så stærkt

- Det valgte vi for at vise, at vi vil det her. Og det er bestyrelsesfolk med erfaring fra Siemens, Velux og en med stor sælgererfaring, fortæller Jesper Fredlev.

- Og det var fx efter input fra bestyrelsen, at vi begyndte at organisere vores opsøgende salg. Hver mandag kører jeg rundt og banker på hos virksomheder og fortæller om os. Det er en indsats, som selvfølgelig koster lidt penge på kort sigt, men vi har en ide om, at de kommer igen. Jeg får i hvert fald noget med hjem stort set hver gang, jeg er ude, tilføjer Claus Lindquist.

Nye maskiner på vej
Det meste af tiden bruger de to dog stadig i produktionen, og her har de rigeligt at se til. Produktionsarealet er allerede blevet udvidet én gang i CNC-TEAM's korte historie, og maskinparken er vokset støt siden begyndelsen.

- Vi har lige fået en helt ny ESL Okuma med stanglader. Og så har vi også fået en lille drejebænk, siger Claus Lindquist.

- Lige nu er vi på udkig efter en fræser mere, og på lidt længere sigt vil vi gerne investere, så vi kan være med på de helt store serier på flere hundredetusinde styk, fortsætter han.

Starter nathold
Hidtil har CNC-TEAM kun kørt i dagskift, men det er der også ved at blive lavet om på.

- Vi er ved at køre et nathold ind med mig selv og en anden mand, som skal arbejde tre nætter om ugen. Det er simpelthen nødvendigt for at kunne følge med kunderne, der jo helst skal have leveret her og nu, fortæller Claus Lindquist, som tilføjer, at Horsens-virksomheden også lige har ansat sin første lærling.

- Visionen er, at vi i 2013 skal være 10-20 ansatte. Det er i hvert fald det, vi har lovet bestyrelsen, fortsætter han.

Næste skridt er Norge og Sverige
Kundelisten tæller blandt andet Siemens, Velux, Tagarno og en række maskinbyggere samt smedevirksomheder. Indtil videre er der kun tale om danske virksomheder, men det skal der også snart laves om på.

- Lige nu er vi kun i Danmark, men vi vil gerne ud i Skandinavien for på den måde at blive mindre sårbare. Så derfor har vi lige overstået første fase i vores eksportforberedelser, fortæller Jesper Fredlev.

- I den forbindelse vil vi gerne ISO 9000-certifiseres. Udover at det kan hjælpe os, når vi skal eksportere til Norge og Sverige, vil vi også gerne kunne løse nogle flere opgaver inden for offshore og militærindustrien, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094