23948sdkhjf

Nystiftet erhvervspris til Polytech

Onsdag den 9. oktober blev regionsvinderen af Succesvirksomhed 2019 i Region Syddanmark offentliggjort ved et prisevent på Koldinghus i Kolding.

Det blev Bramming-virksomheden Polytech, som udvikler teknologiske løsninger til vindmølleindustrien, der løb med prisen.

– Den her pris er et kæmpe skulderklap til de mange dygtige medarbejdere, der har været med hele vejen, og de endnu flere, som er kommet med undervejs. Der arbejdes hver dag med innovativt produkt- og procesdesign, og vi har meget bevidst valgt at fastholde en lang række udviklings-, laboratorie- og produktionsfaciliteter i samme hus. Det muliggør nemlig vores "fail fast – fail cheap-strategi", som fører til den hurtigste og mest sikre udviklingsproces, udtaler CEO for Polytech, Mads Kirkegaard.

Det er Spar Nord og BDO, der står bag prisen, og en jury har fundet vinderen blandt i alt 200 succesvirksomheder i regionen.

Udvælgelsen af de 200 succesvirksomheder er sket via et pointsystem, hvor alle virksomheder har fået tildelt mellem 0 og 20,5 point. Her har de syddanske virksomheder opnået et pointgennemsnit på 17,47 point – godt 0,4 point over landsgennemsnittet på 17,09.

– Vi har gået regionens 200 succesvirksomheder efter i sømmene, og ifølge vores analyser har de haft en samlet indtjening på 1,15 mia. kr. i det seneste regnskabsår. Det svarer til en indtjeningsvækst på 33 pct., når vi sammenligner med året før. De gode resultater har også smittet af på egenkapitalen blandt succesvirksomhederne, som er vokset til 2,7 mia. kr. Det vidner om, at vi i regionen har et stærkt erhvervsliv, der er med til at skabe vækst og jobs i Syddanmark, siger direktør hos Spar Nord Kolding, Bjarne Claussen, der suppleres af chefkonsulent Henning Boye Hansen fra BDO:

– Den største andel af succesvirksomhederne finder man inden for detailsektoren, mens fremstillingsvirksomhederne også er godt repræsenteret. Heraf er størstedelen koncentreret i regionens største byer, især Odense og Kolding. Årets vinder, der ligger i Bramming og beskæftiger sig med højteknologiske løsninger til vindmølleindustrien, falder lidt uden for kategori. Polytech er derfor et godt eksempel på, at der i Syddanmark er mange forskellige virksomheder på tværs af regionen, der hver især formår at drive virksomhed med stor succes, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094