23948sdkhjf

Cleentek lander adskillige millionordrer

Metalindustriens underleverandører har sørget for heftig efterårsaktivitet hos Vejle-virksomheden. Ordrerne kommer fra både Norge, Tyskland og Danmark

Der er tale om otte kundetilpassede vaskeanlæg med gennemløb, som bliver udviklet og produceret hos moderselskabet Hesø.

Alle de solgte enheder installeres på automationslinjer, hvor de skal benyttes til vask og affedtning af aluminium og støbejernsdele. Ordrerne beløber sig samlet til 15 mio. kr. fordelt på fem forskellige kunder i Nordeuropa.

Flere ligheder, vidt forskellige
Jens Alexander Lund, sales manager hos Cleentek, fortæller, at man har landet aftalerne i konkurrence med flere europæiske udbydere.

- Vi har vundet dem på grund af vores udviklingskompetencer inden for specialløsninger. Selvom der er flere ligheder, er anlæggene faktisk vidt forskellige. Både i opbygning og brugbarhed. Et af dem er for eksempel til affedtning af meget store enkeltkomponenter. Et andet til vask af flere hundrede små dele på én gang, siger han og tilføjer, at flere af løsningerne bliver testet sammen med kundernes robotter for at sikre en optimal installation på produktionslinjen.

- Der skal tages hensyn til andre faktorer end ved manuel fødning. Automationsdelen er selvfølgelig integreret i projekteringen, men det kan give værdifuld viden at se det i praksis før levering, siger Jens Alexander Lund.

Mellemlaget rører på sig
Det er genelle produktionsopgraderinger hos de fem kunder, der har ført til investeringerne i nye vaskeanlæg, beretter Jens Alexander Lund.

At der er øget fokus på effektivisering af processer i Europa, har man længe mærket til i Vejle, hvor over 75 pct. af omsætningen kommer fra eksportmarkedet. Flere store internationale virksomheder lægger jævnligt ordrer, og nu begynder de mindre underleverandører for alvor at røre på sig. I stor stil endda.

- En af de aktuelle ordrer er til en stor tysk industrikoncern, men de andre er fra virksomheder, som befinder sig i mellemlaget. De ruster sig til at blive mere konkurrencedygtige, og det smitter af på os. Vi har en flot ordreindgang fra den type kunder, og mange af dem er helt nye.

Mere fra Norge
Virksomheden i det sydjyske nyder godt af et omfattende globalt netværk af forhandlere. Det er mere normen end undtagelsen, at der tikker ordrer ind fra Bulgarien og Kroatien end for eksempel Norge. Derfor er Jens Alexander Lund ekstra godt tilfreds med. at nordmændene aftager fire vaskeanlæg i denne omgang.

- Der sker mere på den front end tidligere. I hvert fald for os. Vores samarbejdspartnere i Norge oplever en stigende aktivitet, og de er dygtige til at fortælle om vores løsninger. Det mærker vi på antallet af forespørgsler i øjeblikket. Vi er overbevist om, at der er mere på vej inden årets udgang, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079