23948sdkhjf

Bliver Europas største: RMIG på opkøb

Den danske industrivirksomhed overtager det tyske selskab Mevaco og fusionerer aktiviteterne i ét fælles selskab, som RMIG ejer 100 pct.

Både RMIG og Mevaco er specialiseret i perforeret metal og strækmetal, der blandt andet anvendes til facadebeklædning i byggebranchen og til produktionsanlæg i industriel produktion og fødevareindustrien.

Med opkøbet bliver den dansk-tyske virksomhed Europas største inden for sit felt med en omsætning på over 1,3 mia. kr. og flere end 800 medarbejdere i hele Europa.

- Fusionen er et afgørende og nødvendigt skridt, hvis vi skal opretholde og udvide vores markedsposition samt sikre vores konkurrencefordele. RMIG og Mevaco deler fælles mål, men har forskellige styrker med hensyn til produktsortiment og markeder. Derfor supplerer de to virksomheder hinanden perfekt, og et samarbejde har længe været det næste åbenlyse strategiske skridt for begge parter, fortæller Torben Svanholm, administrerende direktør i RMIG.

- Ved at samle vores ressourcer og fælles viden inden for udvikling, produktion, kundeservice og e-handel kan vi blive endnu bedre, til det vi gør, og udvide vores tilbud inden for både perforerede metalplader fra lager og skræddersyede løsninger, siger Torben Svanholm, der forventer, at det nye selskab vil opnå væsentlige synergier og bedre konkurrenceevne til glæde for både kunder og medarbejdere.

- Fusionen baner vejen for endnu hurtigere leverancer, digitale selvbetjeningsløsninger, flere standardprodukter og helt unikke løsninger at vælge imellem for vores kunder samt en paneuropæisk kundeservice, der løftes op på et helt nyt niveau, fortæller Torben Svanholm.

Skal stå på tre ben
Prognoserne i markedet for perforerede plader er forbundet med en vis usikkerhed, forklarer Torben Svanholm.

- Efterspørgslen efter vores produkter er helt naturligt knyttet til blandt andet bygge- og anlægssektoren samt andre industrier, der traditionelt er cykliske industrier. Ved at positionere os stærkere på flere geografiske markeder og i flere markedssegmenter vil vi fremover være mindre sårbare i forhold til udsving i efterspørgslen, siger han.

Ifølge Torben Svanholm ønsker kunderne på den ene side individualiserede produkter, der er færdige og klar til installation. På den anden side skal der være en betydelig valgfrihed såvel som hurtig og præcis levering direkte fra producenten.

For at kunne leve op til de fremtidige krav udmønter fusionen sig konkret i en organisation, der vil bestå af tre forretningsenheder med hvert sit speciale: Mevaco, der leverer perforeret metal og strækmetal i standardmønstre og -størrelser, RMIG Solutions, der leverer skræddersyede løsninger, og RMIG Automotive, der leverer interiør og udvendige løsninger til bilindustrien.

- Vi får med fusionen styrket vores markedsposition i Europa inden for hvert af disse tre strategiske forretningsområder. Og vi vil naturligvis også fremadrettet møde markedet med specialiserede forretningskoncepter inden for hvert af dem og fortsætte med at udbygge vores ydelser og position inden for alle områderne. Fremtiden tegner med fusionen utroligt spændende, slutter Torben Svanholm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187