23948sdkhjf

Opturen fortsætter hos Bramidan

Den vestjyske producent af ballepressere har oplevet konstant vækst de seneste år, og 2017/2018 blev ingen undtagelse.

- Det er gået stille og roligt fremad. Der har været lidt større omsætningsvækst, end man kan se af bundlinjen, men der har også været større materialeprisstigningerisær stål, hydraulikkomponenter og cylindere, og det er kun en lille del, vi kan sende videre til vores kunder, siger administrerende direktør Henrik Dueholm Madsen.

Bundlinjen voksede dog 12 pct. på trods af de drilske stålpriser, og dermed endte overskuddet før skat på 9,6 mio. kr.

Den stigende bundlinje skyldes blandt andet, at Bramidan også i 2017/2018 fortsatte med at investere i produktionsforbedringer på fabrikken i Bramming

- Vi fortsætter egentlig med at ekspandere med produktionsfaciliteter i Danmark for at kunne holde vores produktionsbase herhjemme, forklarer Henrik Dueholm Madsen, der ikke har tænkt sig at stoppe med den strategi.

- Vi er ved at færdiggøre en større investeringspakke, som vi har været i gang med de seneste år, og vi kommer til at investere en del. Vi kommer blandt andet til at bygge et helt nyt forbehandlings- og malingsanlæg i 2019, uddyber han.

Leverandøren til det nye anlæg er ved at være på plads, og Bramidan-direktøren regner med at kunne tage første spadestik engang i foråret.

Det er dog ikke kun på egen fabrik, at automatisering og digitalisering tænkes ind. Også Bramidans produkter er der et stigende behov for at gøre mere intelligente.

- Det der flytter virksomheden for tiden er satsning på digitalisering og IOT – det kan for eksempel være dataopsamling rundt omkring i verden med henblik på at optimere kundernes anvendelse af vores udstyr og optimere de rigtige servicepakker til de rigtige kunder, forklarer Henrik Dueholm Madsen, og fortsætter:

- Vores IOT-projekt har rykket sig meget i 2018, og vi er ved at færdiggøre det digitale lag oven på den traditionelle maskinbygger. Det er en helt anden opgave end at bukke og svejse noget jern, og det stiller nogle helt andre krav om nogle kompetencer i virksomheden, som vi ikke traditionelt har haft.

Bramidan er nu godt fem måneder inde i det nye regnskabsår, og pilen peger fortsat opad.

- Vi er kommet fornuftigt i gang og ligger lidt over det budget, vi har lagt, konkluderer Henrik Dueholm Madsen.

Bramidan A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Bruttofortjeneste 67,2 62,5
Driftsresultat 11,4 10,9
Resultat før skat 9,6 8,6
Årets resultat 7,3 6,6
Balancesum 104,3 93,0
Egenkapital 37,9 32,6
Antal ansatte 100 97
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2018
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094