23948sdkhjf

Bramidan tog en tur i corona-rutsjebanen

For den vestjyske producent af ballepressere og komprimatorer til affaldshåndtering, Bramidan, var 2019/2020 lidt af en rutsjetur.

Året endte tredelt; før, under og efter corona.

- Vi nåede jo at få seks måneder i det regnskabsår, før verden gik af lave. Så vi har et halvt år uden corona – det er et af de bedste halve år, vi nogensinde har haft, forklarer administrerende direktør Henrik Dueholm Madsen, og fortsætter:

- Så kom corona, og det andet halvår (fra 1. april, red.) startede ikke særligt godt, og vi mærkede verden var lukket. Vi så det i et fald i ordreindgangen, vi så det i ordrer der blev rykket, fordi man ikke fysisk kunne komme ind de steder, man skulle. Men det begyndte for vores vedkommende at bløde op allerede i starten af juni, hvor vi så en rigtig pæn ordreindgang igen. Den er egentlig holdt, og i fjerde kvartal har vi faktisk en ordreindgang, der er bedre end året før.

Corona-kvartal hindrede rekord-år

2019/2020 endte dog med et faldt i omsætningen, og et overskud før skat der faldt med 1,7 millioner kroner til 9,7 millioner kroner.

- Det er tredje kvartal (fra april til juni, red.), vi har en påvirkning fra, hvor det hele ligesom stoppede, og vi en kort periode var nede og arbejde to-tre dage om ugen. Det er det, man kan aflæse i regnskabet. Ellers er det egentlig et ganske fornuftigt år, konstaterer Henrik Dueholm Madsen.

Støj i forsyningskæden

Bramidan har ellers været vant til uafbrudt vækst, og lige nu ser det da også ud til, at det bliver tilfældet igen i 2020/2021.

- Jeg synes, det ser fornuftigt ud. Det er selvfølgelig præget af, at der er støj i forsyningskæderne på grund af det her Covid rundt omkring. Og mangler man bare en enkelt lille ting, der kommer fra et land, der har større problemer, end vi har, så skal vi kæmpe med, at det giver støj, og man skal re-planlægge. Indtil videre har vi dog fået de fleste af tingene., forklarer Henrik Dueholm Madsen.

- Så er der selvfølgelig også den faktor, at vi er ekstra forsigtige omkring medarbejderne på fabrikken. Hvis der er mistanke om noget, bliver folk hjemme. Det betyder, at det godt nogle gange kan være svært at opretholde det fulde kapacitetsniveau. Det er de ting, vi slås mest med lige nu – det er såmænd ikke ordresituationen, fortsætter han.

God ordrehorisont

Den vestjyske virksomhed gik da også ind i det nye regnskabsår, der startede 1. oktober, med den længste ordrehorisont i tre år.

- Fra starten af juni har vi haft god ordreindgang og haft fuld kapacitet på fabrikken igen. Vi har faktisk også ansat folk i to runder efter sommerferien og efter jul og har også ledige stillinger ude lige nu, fortæller Henrik Dueholm Madsen.

Selv om han forventer et større overskud end i 2019/2020, vil han dog ikke helt afskrive nye corona-påvirkninger. Til gengæld kan han konstatere, at den nye nedlukning rundt omkring i Europa forløber noget mere gnidningsløst, end tilfældet var i foråret.

- Man skulle tro, at det havde sat sig noget hårdere her i anden omgang. Men hvis verden lukker yderligere ned her i anden omgang, så kan vi nok ikke undgå at se nogle konsekvenser af det, men så sker det med et helt andet udgangspunkt, og det giver en anden form for ro. I marts var der et element af panik i tingene. Det er der slet ikke nu, siger han.

Bramidan A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 69,0 69,8
Driftsresultat 9,8 11,2
Resultat før skat 9,7 11,4
Årets resultat 8,0 9,1
Balancesum 116,4 105,7
Egenkapital 48,0 42,5
Antal ansatte 107 105
Regnskabsåret blev afsluttet den 30. september 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11