23948sdkhjf

Nye Bramidan-ejere er med på den lange bane

Mandag meddelte investeringsselskabet Zefyr Invest, at man havde overtaget Bramidan fra kapitalfonden SE Blue Equity, der overtog Bramming-virksomheden i 2015.

Zefyr Invest består af en række jyske investorer, der hovedsageligt investerer i mellemstore produktionsvirksomheder.

Tålmodige, men krævende ejere

Modsat SE Blue Equity er det ifølge den nytiltrådte bestyrelsesformand, Kurt Bering Sørensen, ikke planen, at virksomheden skal udvikles og så videresælges inden for en overskuelig årrække.

- Zefyr Invest er, hvad man kan kalde en evergreen investor, hvor vi vil arbejde på at skabe værdi i virksomheden og ikke hen imod et exit. Vi er tålmodige, men krævende ejere i relation til at skabe værdi for de aktionærer, vi repræsenterer, og de kunder som vi sælger vores produkter til, siger han til Metal Supply.

Mere af samme strategi

Han fortæller, at de nye ejere har købt en veldrevet virksomhed, og at man vil arbejde videre med at styrke fundamentet for virksomheden med det mål at blive en ledende aktør på verdensmarkedet for komprimatorer. Derfor kommer der heller ikke til at ske de store strategiske omvæltninger.

- Det kommer til at betyde, at den udviklings- og vækstrejse, som Bramidan har fulgt indtil nu, vil blive yderligere styrket med henblik på at sikre, at alle de nye produkter, der er udviklet, også kommer ud og skaber værdi for kunderne på de relativt mange eksportmarkeder, der er, forklarer Kurt Bering Sørensen.

Der bliver heller ikke lavet om på den vestjyske forankring med fabrikken i Bramming.

- Bramidan har udvist rettidig omhu og investeret meget kraftigt i danske produktions- og fremstillingsfaciliteter, og der har vi jo allerede i dag nogle af markedets mest moderne, og det har vi tænkt os at styrke, der hvor vi er; i Bramming og i Danmark, lyder det fra Kurt Bering Sørensen.

Nye ejere bringer nye kompetencer

Fra Zefyr Invest er det hovedsageligt Johan Hoffman, som er kendt som stifter af petfoodkoncernen Arovit i Esbjerg, Ole Nattestad, som er medstifter af rederiet Ruth, Søren Hygom, som blandt andet er stifter af offshore-virksomheden Dogis i Esbjerg, samt K. Preben Hansen med flere fra Moldow i Holsted, der står bag investeringen i Bramidan.

Og med en ny ejerkreds kommer også nye kompetencer.

- Udover at vi har en industriel kompetence inden for udvikling af virksomheder gennem rigtig mange år, så har vi samtidig nogle rigtig gode kræfter på IT-siden knyttet an til vores bestyrelse, og det betyder, at både industrialisering og eskalering er et omdrejningspunkt i den videre udvikling af Bramidan, slutter Kurt Bering Sørensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11