23948sdkhjf

Almexa forventer tocifret vækst i 2019

Der er gang i verdensøkonomien, og det mærker man hos Almexa. Den fynske producent af aluminiumsløsninger til blandt andet robot-, aerospace-, forsvarsindustrien oplever en kraftigt stigende efterspørgsel.

Derfor har virksomheden, der ejes og drives af direktør Roar S. Jensen, i 2018 investeret i nyt avanceret produktionssoftware, investeret i øget automation og ansat flere medarbejdere.

Ledelsen styrket
Desuden har virksomheden for nyligt valgt at ændre selskabsform til A/S og etablere en professionel bestyrelse med Carsten Aaby som bestyrelsesformand. Carsten Aaby har i løbet af karrieren blandt andet været salgsdirektør og administrerende direktør hos Broen A/S. Formålet med at få Carsten Aaby ind er en yderligere styrkelse af virksomhedens strategiske kompetencer.

- Det går den helt rigtige vej for Almexa. Vi arbejder i et segment, der både nationalt og internationalt er i vækst, og vi har foretaget nogle solide investeringer i vores produktionsapparat, som skal gøre, at vi står endnu stærkere i både nuværende og kommende kunders optik. Det er topklasse-investeringer, der gør, at vi til næste år forventer at øge omsætningen med 15 pct., siger Carsten Aaby.

Han fremhæver, at Almexa i 2019 vil fokusere endnu mere på specifikke områder og kundeemner. Tilsvarende vil virksomheden øge sin salgsradius. Her handler det især om en øget opsøgende salgsindsats i forhold til især det nordiske marked og i forhold til det nordtyske.

Fokus på øget salg
Ud over et kontinuerligt fokus på at fremme produktiviteten vil Almexa i 2019 især koncentrere sig om at frigøre salgsressourcer og tiltrække endnu flere kompetente medarbejdere. Det i sig selv er en vanskelig opgave i en tid med udbredt mangel på arbejdskraft.

Som nytiltrådt bestyrelsesformand ser Carsten Aaby det som en af sine kerneopgaver at sikre en klar rolle- og ansvarsfordeling, og om at bringe sine branche- og ledelseserfaringer ind i den løbende sparring med ledelsen.

- Det handler om at få sat det lange perspektiv på, om ikke at sætte store forkromede strategier i værk og om at være den person, der aktivt bidrager til at konkrete udfordringer ryddes af vejen, siger han.

Carsten Aaby er ikke tilhænger af en distanceret bestyrelsesformandsform, hvor bestyrelsen kun er involveret i virksomheden i forbindelse med de faste bestyrelsesmøder. Derfor spiller Carsten Aaby en rolle hos Almexa som den løbende sparringspartner, der er tæt på den daglige drift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078