23948sdkhjf

Ubemandet produktion giver bedre præcision

Ubemandet produktion gør Almexa mere konkurrencedygtig, samtidig med at det giver produkterne større præcision

Det kan godt være, at produktionen vokser hos Almexa i Ryslinge på Fyn. Men det betyder ikke nødvendigvis, at der bliver flere medarbejdere.

Læs også: Corona sender ordrer fra Kina til Fyn

- Vi har knap 20 medarbejdere i dag, og det ligger ret konstant. Hvis vi får brug for mere kapacitet, så bliver det ved hjælp af mere automation. Vi kan se, at der kommer nogle mere ensartede produkter ud af, når vi har automatiseret med robotter, siger direktør og ejer Roar Greinert.

- Vi arbejder med meget små tolerancer, og der er altid en lille afvigelse i målene, når en medarbejder tager en frokostpause, og så starter maskinen igen. Det kan vi se, når vi måler på emnerne, siger han.

Almexa bearbejder emner til rumfart, luftfart og robotindustrien. Det er alle industrier med meget høje krav til præcision.

Ubemandet i timevis

Virksomheden har netop anskaffet en ny Haas CNC-fræser, som har fået tilsluttet en robot, der fodrer maskinen med nye emner.

Almexa søger at sætte maskinerne op, så de kan køre ubemandet i mange timer.

Læs også: Maskinfabrik angriber dyr omstillingstid

I det her tilfælde arbejder industritekniker Claus Møllebjerg med at lægge nogle luftkanaler hen mod emnet. De skal blæse spåner grundigt væk, når et emne er fjernet, og før det næste emne bliver sat på.

På den måde kan produktionen køre i timevis uden at blive betjent af mennesker.

- Automation gør, at vi holder finere tolerancer. Der bliver en mere kontinuert produktion på maskinen, og det gør resultat mere ensartet, siger Roar Greinert.

I øjeblikket kører omkring 20 procent af CNC-maskinerne ubemandet produktion hos Almexa.

- Vi skal have flere maskiner til at køre ubemandet. Det er den måde, vi kan effektivisere og være konkurrencedygtige på, siger han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141