23948sdkhjf

Almexa måler sig til succes

I aluminiumsspecialisten Almexas kundekartotek findes førende virksomheder inden for den globale rumfarts-, luftfarts- og robotindustri. Det er brancher med høje kvalitetskrav og skarp konkurrence, og det skærper behovet for en optimeret produktion.

Sådan lyder det fra Almexa i en pressemeddelelse, hvor der peges på, at evnen til at fastholde og styrke sin markedsposition forudsætter en konkurrencedygtig og optimeret CNC-bearbejdning. Konstant fokus på præcision, omstillingsevne og lønsomhed er da også årsagen til, at Almexa i mere end 15 år har anvendt Zoller til sin værktøjsudmåling.

Zoller rummer blandt andet Zoller Tool Management System, som forbinder hele det produktionsmæssige software og hardware.

De målte data transmitteres automatisk fra Zoller-maskinen til CNC-maskinen. Det øger opstillingshastigheden og reducerer fejl, og dermed nedbringes risikoen for nedbrud. Samlet set øges maskinudnyttelse, og man opnår en ensartet og stabil kvalitet i sin CNC-bearbejdning. Det sikrer Almexa hurtigt flow, kvalitet og præcision i alle trin fra tegning, CAM, opmåling til endelig produktion, lyder det fra virksomheden.

Øget præcision

Adm. direktør Roar S. Greinert fremhæver, at Zoller er let at tilpasse, det øger præcisionen og skaber et hurtigere og mere stabilt flow.

- Med Zoller Venturion 450 foregår opmålingen af vores værktøjer automatisk. Det er blevet langt enklere for os at gå gennem de enkelte trin. Zolleren sender værktøjets opmålte værdier direkte ind i CNC-maskinen. Dermed undgår vi menneskelige taste- og dermed produktionsfejl i overgangen fra den ene til den anden proces. En stor ekstra fordel er at Zoller-løsningen gør, at alle medarbejdere kan håndtere opgaver. Det giver os en større grad af fleksibilitet og stabilitet, at vi ikke er så udsatte.

20 års erfaring med Zoller

KJV A/S er dansk eneforhandler af Zoller og landsdækkende forhandler af inden for produktionsfremmende teknologi. Hans Jørgen Piepgräss er en af KJV’s Zoller-specialister og har installeret stribevis af løsninger på mange danske metalvirksomheder.

Hans Jørgen Piepgräss har blandt mange virksomheder også haft sin gang på Almexa i mere end 20 år.

- Zolleren måler hele værktøjets radier/ korrektur, både diameter og længde. Det giver en unik præcision, som tager Almexa til det næste niveau. Fordi software og hardware spiller tæt sammen og leverer korrekte skæredata, får man reduceret omstillingstiderne, bliver hurtigere til at justere produktionen, og dermed er investeringen hurtigt tilbagebetalt, siger Roar S. Greinert.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109