23948sdkhjf

Anders Eldrup forlader Offshoreenergy.dk

Den 18. december 2018 sender Anders Eldrup stafetten videre til en ny bestyrelse og bestyrelsesformand for Energy Innovation Cluster (tidligere Offshoreenergy.dk) – Danmarks nye innovationsnetværk og klyngeorganisation til industrien for energiproduktion.

Med Energy Innovation Cluster omformes Offshoreenergy.dk til en helt ny, bred organisation med fokus på innovation til hav- og landvindmøller, produktion af olie og gas, energilagring og integration af vind i energisystemet – og det er i høj grad en koncentration af innovationsindsatsen, som har været omdrejningspunktet for Anders Eldrup i arbejdet som bestyrelsesformand for Offshoreenergy.dk.

- Det er vigtigt, at vi fastholder Danmarks globale førerposition på det globale marked for energiproduktion. Derfor er det særdeles positivt, at vi er lykkedes med at samle industrien om én fælles innovationsplatform, siger Anders Eldrup, der ser frem til at overdrage et EU-guldcertificeret innovationsnetværk til den nye bestyrelse.

Energy Innovation Cluster bygger videre på Offshoreenergys projektportefølje med over 400 mio. kr. dedikeret til ny innovation.

Mere af det samme
Ifølge Anders Eldrup bliver Energy Innovation Clusters vigtigste rolle at skabe mere af det samme – mere innovation gennem synergi og samarbejde.

- Vi er gode til at samarbejde i Danmark – på tværs af virksomheder, universiteter og myndigheder. Noget af det, som Energy Innovation Cluster skal bygge videre på er vores kompetencer i at etablere samarbejder på tværs af industrier, for eksempel mellem industrien for olie- og gasproduktion og industrien for havvind, der har en række fællesnævnere, når det gælder cost-out gennem innovation, siger den afgående formand.

Anders Eldrup har været bestyrelsesformand for Offshoreenergy.dk siden 2013. Han stopper officielt som formand den 18. december 2018 ved en ekstraordinær generalforsamling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094