23948sdkhjf

Ny teknologi stabiliserer skærende værktøj

Kyocera har øget kernen i sine bor for at få en højere en stabilitet. Firmaet har stort fokus på spånevakuering fra værktøjerne

Nye belægninger med høj varmemodstand og bor med større styrke og rigiditet. Det var nogle af de bagvedliggende teknologier, som værktøjsproducenten Kyocera Unimerco præsenterede forleden på et seminar for et indbudt publikum i hovedkvarteret i Sunds ved Herning.

Kyocera har med sin nye serie af korthulsbor DRV øget diameteren af kernen i boret for at opnå større rigiditet.

- Kernen er blevet 30 procent tykkere end før. Det har blandt andet betydet, at vi nu kan bore seks gange diameter i dybden. Tidligere kunne vi kun bore fem gange diameteren i dybden, fortæller Sven Pankalla, teknisk chef hos Kyocera Unimerco.

Han fortalte, at der er en indbygget modsætning i designet af et bor mellem at have en tyk kerne på den ene side og at have en effektiv spånevakuering på den anden side.

Med DRV-serien er det lykkedes at designe med en tyk kerne og alligevel få fjernet spånerne effektivt. DRV-serien kan bore mere metal væk end den gamle DRX-serie. Den såkaldte Q-værdi er i et tilfælde øget fra 112 cm3/minut til 175 cm3/minut.

Grundlæggende ønsker Kyoceras værktøjsdesignere at opnå høj rigiditet i værktøjer og værktøjsholdere, god spånevakuering og mindst mulig kraftpåvirkning, når der skæres. Det gælder både bor og fræseværktøjer.

Spåneevakuering
Simon Sondrup, salgschef i Kyocera Unimerco, siger, at Kyocera har kraftig fokus på spånevakuering i sine produkter i disse år. 

- Vi har kæmpe fokus på en sikker spånevakuering, så man får et jævnt flow af spåner ud af værktøjet, uden der er nogle lange spåner, der risikerer at sætte sig i klemme. Det er blevet ekstra vigtigt, fordi mange maskiner kører ubemandede, eksempelvis kører mange maskiner om natten uden overvågning, siger han.

Hvad kan bedst betale sig?
Det kan være forvirrende for virksomhederne at finde ud af, hvilken slags værktøjer, der passer bedst til hvilken anvendelse. Her tilbyder Kyocera at komme ud til kunderne og bruge virksomhedens beregningsprogram.

For små produktioner kan det vise sig, at et billigt bor vil være den bedste løsning, mens der for produktioner med 10.000 eller 100.000 boringer kan vise sig, at et specialværktøj er mere økonomisk rentable.

Sven Pankalla viste eksempler på, hvordan beregningen kan ændre sig væsentligt, når man går fra et lille antal operationer og op til et meget stort antal operationer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129