23948sdkhjf

Års samarbejde fører til fusion i Odenses robotklynge

15 ansatte skal blive til 30 på et år.

I den sydlige del af Odense har Nordbo Systems og Lead Robotics hidtil delt et stort kontorområde som to selvstændige virksomheder. De har dog haft et så tæt samarbejde de seneste par år, at de vurderede, at der ville være mange fordele ved en fusion.

Navnet på den nye fælles virksomhed er Nordbo Robotics. 

Med afsæt i kompetencerne i de to virksomheder bliver Nordbo Robotics en robot-konsulent virksomhed med fokus på at udvikle off-the-shelf robot produkter og løsninger. 

- Robot og automations verdenen smelter i øjeblikket sammen med IT-verdenen, hvilket giver fantastiske muligheder for at øge fleksibiliteten i løsninger til case-packing, palletering, sortering, polering og slibning. Vi vil være blandt de bedste til at udnytte de værktøjer IT-verdenen byder på, herunder Simulering, AI, SaaS (Software-as-a-Service), IoT og Cloud Computing, siger Jimmy Alison Jørgensen, CTO i det nye firma og tidligere CEO i Lead Robotics.

Ekspansion til Kina
Virksomheden består i dag af 15 mand, og det er planlagt at medarbejderantallet fordobles inden for et år. Dertil vil der komme en betragtelig ekspansion til Kina inden for den nærmeste fremtid. 

- Vi kan ikke fortælle mere om det på nuværende tidspunkt, men vi forventer snart at sætte endnu mere skub på vores aktiviteter i Kina, siger Nordbo Robotics administrerende direktør, Leo Zhou, der var med til at grundlægge Nordbo Systems sammen med Lukasz Zymla i 2014. 

- En stor del af verdens bearbejdning foregår i Kina, og der er et massivt og stigende behov for automatisering af opgaver som f.eks. polering, da dette er yderst sundhedsskadeligt og et område, hvor det er svært at finde uddannet arbejdskraft. Vi har allerede leveret vores Mimic løsning til flere kinesiske virksomheder, og den kommer på Shanghai messe CIIF sidst i september, fortsætter Leo Zhou.

Efter fusionen bliver den administrerende direktør i Nordbo Systems, Leo Zhou, ny administrerende direktør for Nordbo Robotics, mens den administrerende direktør i Lead Robotics, Jimmy Alison Jørgensen, bliver CTO. Tidligere CTO for Nordbo Systems Lukasz Zymla bliver ansvarlig for operation og support.

Fakta: Nordbo Robotics og forgængerne

Nordbo Robotics er dannet i juli 2018 efter en fusion af virksomhederne Nordbo Systems og LEAD Robotics.   

Nordbo Systems speciale lå i vision og software til deltarobotter, der både kan sortere og pakke produkter, hvilket i dag anvendes af en lang række virksomheder, herunder Toms, Montana og Tempur. Nordbo Systems blev grundlagt i 2014 af Leo Zhou og Lukasz Zymla, og var en del af Odense Robotics StartUp Hub i årene 2015 til 2016.

Lead Robotics blev grundlagt af Jimmy Alison Jørgensen efter han stoppede som administrerende direktør for CP Robotics i 2016, som dengang også var en del af Odense Robotics StartUp Hub. Virksomheden fokuserede på ”mimic teknologi”, som gør det muligt for produktionsansatte hurtigt at lære en co-bot at udføre nogle bestemte handlinger ved først at udføre bevægelserne med et særligt værktøj LEAD Robotics har udviklet.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.346