23948sdkhjf

Reservedelsfabrikken - RDF investerer millioner i fremtiden

Tre nye maskiner skal øge kapaciteten og en ISO-certificering skal sikre kvaliteten

En ny laser/stans-kombimaskine og to nye kantbukkere bliver i de kommende måneder føjet til maskinparken hos den nordjyske underleverandør RDF A/S.

- Kombimaskinen er en Trumpf, Trumatic 7000. Det er en fuldformats-maskine med 4kw laserkilde, der kan bearbejde emner op til 1.500x3.000 mm. Maskinen har automatisk værktøjsveksler og lagertårn og er dermed automatiseret i en grad, der sikrer kontinuerlig drift og minimum af tid til omstillinger, fortæller direktør Morten Mølbjerg, og tilføjer:

- Vi er blevet sat i udsigt, at den er 60 pct. hurtigere end de maskiner, vi har i dag. Der er dog ingen maskiner, der bliver taget ud af drift, så det bliver et tillæg til maskinparken.

Højere krav til præcision
Også de to kantbukkere er af mærket Trumpf.

- Den første er en 130 tons kantbukker, en Trubend 5130, med en meget stor præcision på maskinen. Nogle af vores udfordringer er, at de tolerancer vores kunder ønsker, bliver mindre og mindre, og for at imødekomme disse krav, er det nødvendigt at opgradere maskinparken, siger Morten Mølbjerg.

- Den sidste kantbukker er en Trubend 7036. På disse kantbukkere er der offline-programmering, så man hurtigt kan komme i gang med produktionen, hvilket er en stor gevinst ved små serier, tilføjer han.

I alt er der tale om en investering på et tocifret millionbeløb, og det skyldes, at RDF’s kunder har forrygende travlt for øjeblikket, og det smitter af på den nordjyske virksomhed.

- Vi har nået vores maks med de maskiner, vi har i dag, og vores kunder efterspørger yderligere kapacitet, siger Morten Mølbjerg.

Første kantbukker leveres umiddelbart efter sommerferien og resten løbende hen over efteråret. Morten Mølbjerg forventer, at det hele er oppe at køre inden jul.

Spændende kvalitets-rejse
Samtidig med millionindkøbet er Reservedelsfabrikken netop blevet certificeret efter ISO 9001:2015

- Vi har valgt at blive certificeret for at løfte virksomheden op på et højere niveau og for at understøtte vores vækst, plus det var et ønske fra nogle af vores kunder, forklarer Morten Mølbjerg, og fortsætter: 

- Det har taget omkring et års tid, og det har været en spændende rejse. Vi har fået sat holdet i form af en ny organisation. En anden vigtig del er, at vi har fået beskrevet den måde, vi arbejder på, samt defineret hvem vi er, og hvad vi står for.

- Vores fokus på kvaliteten er blevet skærpet i produktionen, og en af de måder vi arbejder med kvalitet på foregår blandt andet ved tavlemøder, som holdes med de forskellige teams, hvor vi har en dialog omkring reklamationer og interne afvigelser. Vi kan se ud fra vores tal, at denne måde at arbejde på har positiv effekt på vores kvalitetsniveau, slutter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079