23948sdkhjf

Reservedelsfabrikken øger produktionen med bukkerobot

Ny maskine gør det muligt for Reservedelsfabrikken at øge effektiviteten og præcisionen samt at nedbringe timeprisen på produktionen.
Reservedelsfabrikken bød i starten af juli velkommen til en ny maskine, der samtidig også er en slags kollega.

Således kan Salvagnini Roboformer – som firmaets nye bukkerobot hedder – arbejde på egen hånd efter normal lukketid, når bare den udstyres med de rigtige filer på forhånd.

- Det er egentlig en traditionel maskine med robotstyring og så det sidste nye softwareversion derpå. Vi kan programmere offline, ligesom kunderne kan komme med filer, som vi så lægger derind, fortæller direktør Peter Mølbjerg til Metal Supply.

Mere præcis end mennesker
Fordelen er, at bukkerobotten kan køre med bemanding i dagtimerne, mens den kører ubemandet om aftenen og natten. Derved bliver produktionens timepris over et døgn lavere, selv om maskinen har været dyr i anskaffelse.

Robotten har automatisk materialefødning og kan i mange tilfælde spare en arbejdsgang, fordi den kan bukke det samme stykke metal flere gange i én arbejdsgang. Ikke nok med det, så er den store præcision, der ligger under 0,1 millimeter, en meget stor fordel, da spild kan reduceres væsentligt.

- Og med al respekt så er det altså mere præcist end mennesker, siger Peter Mølbjerg om robotten, der har en bukkelængde på 2000 mm. og et bukketryk på 40 ton.

Kører den rigtige vej nu
Med bukkerobotten som nyanskaffelse forventer direktøren, at den positive udvikling fortsætter for Reservedelsfabrikken oven på den megen snak om kriser.

- Vi har da heller ikke været forskånede for de kriser, der har været en masse tale om, men jeg synes, det kører den rigtige vej nu, siger Peter Mølbjerg om virksomheden, der ligger i Klokkerholm ved Hjallerup i Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078