23948sdkhjf

Ørsted etablerer produktion af monopæle i USA

Projektet Bay State Wind, der er et 50/50 partnerskab mellem Ørsted og energiselskabet Eversource har netop offentliggjort, at de har indledt et samarbejde med en af verdens største stålproducenter EEW om at etablere produktionsfaciliteter i Massachusetts.

Her skal produceres offshore-komponenter til vindmølleindustrien - overvejende monopæle-fundamenter og transitionsstykker. 

Bay State Wind og EEW er ikke alene om arbejdet. De har teamet op med amerikanske Gulf Island Fabrication, som i forvejen producerer offshore- og onshore-komponenter til energisektoren.

EEW og Gulf Island Fabrication har netop besøgt Massachusetts for at udpege en placering for den nye fabrik, der på årsbasis vil beskæftige 500 af de lokale indbyggere.  

Ørsted og EEW er langt fra nye samarbejdspartnere. Over de seneste 10 år har EEW leveret mere end 650 monopæle til Ørsted-projekter verden over.         

Om Bay State Wind

I regi af Bay State Wind bød Ørsted og Eversource i december 2017 på Massachusetts første udbud af havvind. 

Projektet kommer til at ligge 25 sømil ud for New Bedford syd for Boston.

- Vi har indgivet bud på to størrelser parker. Et bud på 400 MW og et på 800 MW. De 400 MW var kravet fra myndighedernes side af. De 800 MW er, fordi vi helst vil bygge så stort som muligt. Det gælder for alle projekter, fortalte Tom Lehn-Christiansen fra Ørsted i december

Projektet omfatter også en batteriløsning på 55 MW, som skal hjælpe med at sikre, at der er strøm nok også i spidsbelastningsperioderne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094