23948sdkhjf

Medarbejdere får mere ansvar hos UG Metal

Metalstøberiet i Hedensted indfører ny struktur med selvstyrende grupper i produktionen. Større medarbejderansvar skal sikre en endnu mere fleksibel produktionsgang.

De interne kompetencer har den seneste tid været i fokus hos UG Metal. Medarbejderne skal fremover selv skabe rammerne på arbejdspladsen gennem samarbejde i højt specialiserede teams, blandt andet sammensat på baggrund af adfærdsprofiler. Det skriver UG Metal i en pressemeddelelse.

Målet er mere indflydelse og større ansvar til den enkelte. Direktør Mikkel Udengaard konstaterer, at det både har været en lærerig og udbytterig proces at tænke ud af boksen.

- Det har givet hele virksomheden et boost. Alle har været gennem et omfattende uddannelsesforløb i emner som adfærd, kommunikation, sidemandsoplæring og ikke mindst i etablering af selvstyrende grupper. Det har givet en dybere forståelse af, hvordan vi kan hjælpe hinanden optimalt, siger han og uddyber, at forløbet har været en øjenåbner for ham selv og kollegerne. Bedre kommunikation og vidensdeling er håndfaste gevinster ved den nye struktur i produktionen.

- Selvom vi har en høj anciennitet i huset, har vi lært hinandens styrker og udfordringer bedre at kende. Det udmønter sig i en mere målrettet sparring i forbindelse med de daglige arbejdsopgaver. Vi vil selvfølgelig optimere produktionsgangen mest muligt i forhold til kunden. Det kan vi nu.

Fravalg af produktionschef
Mikkel Udengaard lægger ikke skjul på, at løbende efteruddannelse og produktionsoptimering er en vigtig del af strategien i virksomheden, hvis konkurrenceevnen skal styrkes i et hårdt marked. Aktiv inddragelse af medarbejderne er i hans optik et værdifuldt parameter i den proces. Det er et bevidst valg, at man ikke opererer med en decideret produktionschef eller værkfører, hvilket gør team-sammensætningen ekstra vigtig.

- Vi har investeret meget tid i at sætte de rigtige hold. Man kan aflæse en del ud fra både de personlige og fælles adfærdsprofiler, men de er blevet suppleret med praktiske samarbejdsøvelser for at finde den rette balance. Vi har fået konsulenthjælp udefra til at koordinere projektet og eksekvere uddannelsen, men det har været op til os selv at finde det fremtidige setup, siger direktøren.

Bevist sit værd
Organisationsændringerne betyder, at metalstøberiet føler sig godt rustet til at håndtere den vækst, man forventer de kommende år. Direktøren glæder sig over, at man råder over en dedikeret medarbejderstab med de rette kompetencer. Med en jævn strøm af udviklingsprojekter i de første måneder af 2018, kombineret med faste leverancer og en pæn tilgang af nye kunder, har den nye struktur allerede bevist sit værd.

- Det er tydeligt at mærke, at alle tager et større ansvar. Flowet er klart optimeret. Det betyder absolut noget, at hele virksomheden har været engageret i processen. Sidemandsoplæring og større fleksibilitet på de enkelte positioner er ikke kun begreber. De er nu implementeret i det daglige, slutter Mikkel Udengaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109