23948sdkhjf

UG Metal vinder nye kunder på miljøcertificering

UG Metal fik i slutningen af august ISO 14001:2015-certifikatet. Allerede nu nyder metalstøberiet godt af den satsning, da kundekartoteket er blevet udvidet. En sideeffekt, direktør Mikkel Udengaard ikke forventede, så kort tid efter implementeringen.

- En del af strategien med ISO 14001 var at øge konkurrenceevnen på sigt. Den skal være med til at skille os ud fra andre metalstøberier, men den hurtige respons er noget af en overraskelse, siger han og hentyder til, at certificeringen var udslagsgivende for, at man netop har lukket aftaler med to kunder fra henholdsvis Danmark og Sverige.

I begge tilfælde blev den indledende dialog hurtigt omsat til handling, da dokumentationen blev vægtet højt.

- Forløbet viser, at vi i stigende grad bliver bedømt på vores miljøbevidsthed. Måske også mere end vi egentlig troede. Det var den afgørende faktor for, at vi fik opgaverne, siger Mikkel Udengaard.

Genanvender restprodukter
Mikkel Udengaard fortæller videre, at man det seneste år ofte er blevet bedt om at redegøre for virksomhedens holdning til miljøspørgsmål. Et stigende ønske fra kunderne, der gjorde beslutningen om ISO 14001 endnu nemmere.

Alle medarbejdere har været inddraget i processen og haft stor betydning for en succesfuld implementering i både metal- og kokillestøberiet. At man var godt forberedt har også spillet ind, understreger direktøren.

- Vi havde i forvejen en fast skabelon for blandt andet genanvendelse af restprodukter, affaldssortering og miljøreducerende energikilder. Flere er nok af den opfattelse, at et metalstøberi er en stor miljøsynder, men det er ikke tilfældet. Vi har gjort meget for at sætte os ind i, hvordan så meget som muligt kan genanvendes og optimerer løbende vores sortering. Vi har hele tiden tænkt miljøet ind i strategien, siger han.

Udvikling, optimering og miljø
Med både ISO 14001 og ISO 9001 føler Mikkel Udengaard, at UG Metal er godt rustet til de fremtidige udfordringer. Som tredje generation i en familieejet virksomhed har han ved selvsyn konstateret, hvor hurtigt kravene til en underleverandør i metalindustrien kan ændre sig. Derfor har man konstant fokus på kompetenceudvikling og procesoptimering. Og nu også miljøledelse.

- Vi har forpligtet os til at gøre en mærkbar indsats. Det kræver løbende forbedringer i organisationen, og det harmonerer fint med vores målsætning om at være et skridt foran, siger Mikkel Udengaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094