23948sdkhjf

Kapema sætter gang i generationsskifte

Maskinleverandøren udvider direktionen og henter ny bestyrelsesformand.

Administrerende direktør Peter Mortensen får fremover yderligere hjælp i ledelsen af Kapema. Det sker i skikkelse af hans søn Kristian Mortensen, der nu træder ind i virksomhedens direktion og får titel af direktør.

- Hans ansvarsområde bliver salg og service og så it. Det er de to nøgleområder for os; salg af maskiner og service af maskiner, siger Peter Mortensen.

Dermed har Thisted-virksomheden også taget første skridt i et generationsskifte, hvor Kristian Mortensen stille og roligt tager over efter Peter Mortensen, der efterhånden har rundet 62 år.

- Der er en helt fast køreplan for generationsskiftet. Næste skridt er nok, at jeg udelukkende sidder i bestyrelsen, og det vil komme i løbet af de næste år, hvor jeg trækker mig mere og mere tilbage fra den daglige drift, fortæller Peter Mortensen.

Kristian Mortensen har været ansat i Kapema siden 2010 og er uddannet cand.itko fra Århus Universitet.

Bestyrelsesformand med væksterfaring
Samtidig med oprustningen i direktionen har Kapema fået ny bestyrelsesformand. Det bliver den 49-årige Geert Skovsgaard, der oprindeligt er civiløkonom og revisionsuddannet.

Han har gennem de seneste 20 år været indehaver af og direktør for virksomheden Bach Composite Industry i Hurup, Thy, som fokuserer på leverancer til den globale vindindustri. Geert Skovsgaard har været med til at vende Bach Composite fra en lokal håndværksvirksomhed til en mellemstor international virksomhed med datterselskaber i en række lande.

- Vi har arbejdet sammen med ham gennem de sidste seks måneder for at lære ham at kende. Hans kemi passer rigtig godt til os, og den erfaring han sidder med passer fuldstændig på de udfordringer, vi står overfor med at løfte virksomheden op på en anden og højere platform, forklarer Peter Mortensen.

Organisationen styrkes
Kapema har samtidig er par yderligere organisationsændringer. Kirsten Badstue tiltræder som bogholder, Jette Holm er udnævnt til controller og Søs Larsen er udnævnt til marketingchef. Det sker, fordi Kapema er vokset ganske markant de seneste år.

- Vi har fået nogle nye, store agenturer inden for de seneste måneder, og der skal vi kunne indfri vores egne forventninger, og så er vi ganske enkelt nødt til at være nogle flere folk, siger Peter Mortensen.

- Microcut og Euromac er så omfattende produkter, at det er et selvstændigt område for en produktchef at tage sig af dem, slutter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14