23948sdkhjf

Børnebørnene kom til 100 års fødselsdag

Der var lagt op til en stor familiekomsammen, da ingeniør- og handelsvirksomheden Hans Buch torsdag den 22. februar rundede 100 år.

I 1918 blev ingeniør- og handelsvirksomheden, der dengang hed Hans Buch & Co., grundlagt på adressen Nyhavn 43 i København. I 1930 havde virksomheden otte medarbejdere, og selvom der er sket meget siden da, så er Hans Buch A/S idag et moderne ingeniør- og handelsfirma. Og 100 års erfaring giver anledning til fejring.

Der var både kaffe, kage og gode historier fra fortiden, da Hans Buchs tre børnebørn Roger, Tony og Sonja gæstede virksomheden. De var taget hele vejen fra England for at besøge deres morfars virksomhed, som stadig den dag i dag bærer hans navn Hans Buch. De blev budt velkommen af Hans Buchs direktør, Henriette Olsen, og virksomhedens godt 50 medarbejdere.

- Vi er ekstra stolte af at kunne vise virksomheden frem til Hans Buchs børnebørn på året for 100 års jubilæet. For det er ikke hver dag, at en dansk virksomhed fylder 100 år, siger Henriette Olsen, direktør i Hans Buch.

Det var også tydeligt, at besøget havde en stor betydning for de tre søskende, som besøgte deres morfars virksomhed for første gang:

- Vi har tilbragt mange somre i Danmark sammen med vores mormor og morfar, da vi var børn og husker vores morfar som et venligt, rart og varmt familiemenneske, som var en ordentlig herre med styr på tingene. Selvom vi ikke kendte meget til hans arbejdsliv, så er det tydeligt, at han ville have været stolt af den virksomhed, som stadig bærer hans navn og står i dag, siger Roger Worthington, barnebarn af Hans Buch.

Roger og hans søskende medbragte flere anekdoter om deres morfar – blandt andet om hvordan han havde båd ved siden af den gamle A.P. Møller i Klampenborg, og de to naboer skiftedes til at lægge båd til turen ind til deres respektive kontorer i Nyhavn i København. Ja også dengang var deleøkonomi aktuelt.

Hans Buch A/S lever trods de mange år på bagen i bedste velgående. For 100 år siden var Hans Buchs ambition at fokusere på kundernes udfordringer og finde de rette løsninger, så kunderne kunne koncentrere sig om det, de var bedst til.

I dag er det stadig virksomhedens primære fokus. Hans Buch A/S har specialiseret sig i at finde løsninger til den danske industri inden for områder som proceskontrol og dataopsamling, måling, instrumentering, elektromekanik, pumper, marineudstyr og jernbaneudstyr.

Til et jubilæum hører selvfølgelig også en gave til jubilaren, og i den anledning havde børnebørnene Roger, Tony og Sonja taget et maleri af Hans Buch med som gave fra den britiske side af familien. I fremtiden vil maleriet pryde væggen på kontoret i Albertslund til minde om en stærk og visionær grundlægger, Hans Buch.

Fakta om Hans Buchs A/S

1/10-1918: Hans Buch & Co. etableres

21/6-1984: Hans Buch & Co. A/S stiftes og har adresse i Albertslund

1997: AEG Industri overtager aktiviteterne i Hans Buch & Co.

2000: Geveke Teknik A/S køber Hans Buch & Co. og AEG Industri i Danmark. High Sea Support Inc., datterselskab til Hans Buch & Co., etableres i Panama

2001: Hans Buch & Co. og AEG fusionerer og skifter navn til Geveke Teknik A/S

2003: Geveke Teknik A/S ændrer navn til Hans Buch A/S

2006: Hans Buch A/S (og andre selskaber) opkøbes af Fritz Schur Teknik A/S, hvorpå Fritz Schur Technical Group A/S etableres

2014: Hans Buch A/S etablerer marinefilial i Rotterdam, NL

2016: G & O Trading opkøbes

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078