23948sdkhjf

Hydra-Comp køber sig ind i Hydropac

Synergieffekter og vækstambitioner får Skive-virksomheden til at investere i den sydjyske specialist i pumpestationer.

De to virksomheder kan i fremtiden supplere hinanden på en lang række fronter. Ikke kun i forhold til hydraulikprodukter og tilbehør, men også når det gælder indkøb og salg. I forvejen har man haft samhandel i en årrække, og forhåndskendskabet til hinandens kompetencer gør et tættere samarbejde oplagt for begge parter, forklarer direktør hos Hydra-Comp, Jørgen Jacobsen i en pressemeddelelse.

- Der er en lang række synergimæssige fordele, vi straks kan drage nytte af. Omdrejningspunktet hos Hydropac er opbygning af pumpestationer, og vi har produktion af hydraulikcylindre som kernekompetence. Vi er stærke på hvert vores felt. Der er selvfølgelig nogle steder, vi overlapper hinanden på produktsiden, men det ser vi ikke som en ulempe. Hverken for os eller kunderne, siger Jørgen Jacobsen, der sammen med sine to medejere, salgschef Claus Lanner og regnskabschef Rasmus Jacobsen, overtager en tredjedel af aktierne i Hydropac.

To selvstændige enheder
Det betyder, at aktiekapitalen forhøjes hos Kolding-virksomheden, der blev etableret i 2009 af Jesper Frederiksen og Flemming Nielsen. De ser frem til samarbejdet med den nye medejer, og lægger ikke skjul på, at ambitioner om vækst og en forstærket markedsposition er årsagen til, at man sælger en del af selskabet. Flemming Nielsen understreger, at man fortsætter som to selvstændige enheder under hvert sit navn.

- Det bliver i høj grad et strategisk samarbejde, der giver både os og Hydra-Comp nye muligheder. En af de primære intentioner er at blive endnu mere attraktiv og konkurrencedygtig som totalleverandør. Fra centralt hold kan vi rådgive, dimensionere og levere en komplet hydraulisk løsning inklusive montage og indkøring.

Jesper Frederiksen tilføjer, at fleksibiliteten i huset samtidig bliver øget, da man får adgang til et mere omfattende produktsortiment i hydraulikkomponenter.  

- Omvendt kan vi så forstærke vores nye partner på andre områder. Sammen er vi uden tvivl godt rustet til fremtiden, siger han.

Styrker markedspositionen
I Skive kan Jørgen Jacobsen se tilbage på seks måneder, der har budt på nye medejere, og nu også investering i en samarbejdspartner. Han ser det som en yderligere styrkelse af virksomheden i en hydraulikbranche præget af hård konkurrence. Vidensdeling, forbedrede leverandøraftaler og til dels en fælles salgsindsats er allerede ved at blive koordineret.

- Vi kender hinanden glimrende efter mange års samarbejde. Så vi går straks i gang med det praktiske. Det er primært detaljer i organisationerne, der skal finpudses. Der bliver ikke tale om store ændringer, og begge virksomheder fortsætter i samme gode stil, slutter en tilfreds Jørgen Jacobsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062