23948sdkhjf

Mikkelsen Electronics opbygger ny produktionslinje

Historisk stor ordre på forsvarets Piranha 5-køretøjer er resultatet af en målrettet indsats. Nu skyder Farum-firmaet efter mere på forsvarsområdet

Mikkelsen Electronics offentliggjorde dne 31. januar den største ordre i firmaets historie; kabler og styrebokse til forsvarets nye pansrede mandskabsvogne, Piranha 5.

For at håndtere opgaven skal elektronikproducenten ikke alene ud og hyre 12-15 nye medarbejdere. Farum-firmaet er ligeledes gået i gang med at indrette en helt ny produktionslinje i nye lokaler i Farum, der skal dedikeres forsvarsproduktion. Og der er plads til at udvide produktionen i de nye lokaler, fortæller administrerende direktør Kim Christiansen til Metal Supplys søstermedie Electronic Supply. 

- Det kan kun gå for langsomt med at få etableret produktionen. Vi har folk i Schweiz (hos kunden General Dynamics European Land Systems – Mowag, red.) nu for at blive trænet i det, vi nu skal lave, og vi opbygger parallelt den nye produktionslinje, siger han.

Mere teknologi og knowhow
Med aftalen, som er indgået med General Dynamics European Land Systems - Mowag (GDELS), får Farum-firmaet ikke kun en opgave til et stort tocifret millionbeløb. 

- Der er også hele teknologioverførslen til os omkring udstyret. Investeringer i produktionsudstyr kommer også med i hatten, siger Kim Christiansen. 

Ifølge aftalen vil ejendomsretten til eventuel ny teknologi, der udvikles i projektet, tilhøre begge parter. Har Mikkelsen Electronics selv stået for udviklingen tilfalder det udelukkende det danske firma. 

Perspektiverne er dog større endnu.

Adgang til General Dynamics-konglomeratet
Som såkaldt preferred supplier til GDELS får det danske firma foden indenfor hos hele General Dynamics-konglomeratet, hvor GDELS - inklusiv Mowag i Schweiz - kun er en af fire grene. 

- Det åbner for et langsigtet partnerskab med efterfølgende ordrer. Så det er i sig selv en rigtig stor og vigtig ordre, men derudover åbner den for mange andre muligheder, siger Kim Christiansen. 

Forud for Piranha 5-opgaven har Mikkelsen Electronics haft et tæt samarbejde med GDELS, som kun får rosende ord med på vejen. Adgangen til forsvarsfeltet er i det hele taget ikke kommet af sig selv.

Flere muligheder på forsvarsfeltet
Gennem længere tid har Mikkelsen Electronics således arbejdet på at komme ind på markedet for forsvarsmateriel. Specielt siden Kim Christiansen kom til som topchef for et år siden, er der med hans egne ord sat ekstra fut i det.

Og det er det store netværk, som er opbygget, som altså nu har båret frugt med den historisk set største ordre. 

- Vi har fået drejet forretningen, så den giver overskud også uden Piranha 5-ordren, tilføjer direktøren og uddyber, at det også er godt i forhold til kunder med langsigtede perspektiver, som satser på en samarbejdspartner, der også er tilstede om mange år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093