23948sdkhjf

Stenhøj-gruppen køber op

Den østjyske virksomhed styrker sin position i Norden og Baltikum.

Stenhøj Gruppen har opkøbt de tre salgs- og serviceselskaber Tecalemit i Finland, Estland og Litauen. Tecalemit er i disse lande beskæftiget med salg og service af udstyr til det automotive eftermarked.

Opkøbene sker med afsæt i Stenhøj Gruppens ønske om at styrke sin position i de nordiske og baltiske lande og dermed understøtte den strategiske udvikling i Stenhøj Gruppen. Opkøbet bidrager også til koncernens vækstmål, skriver Barrit-virksomheden i en pressemeddelelse.

- Dette opkøb vil generere en omsætningsforøgelse i størrelsesordenen 100 mio. kr., udtaler CEO for Stenhøj Gruppen, Søren Dyøe Madsen.

- Sammen med Stenhøj Gruppen styrker vi vores tilstedeværelse i både Finland, Estland og Litauen og overtager dermed en langt større markedsandel, fortæller Ilkka Eriksson, CEO for Tecalemit Finland.

Stenhøj-produkterne er velkendte i både Finland, Estland og Litauen og har været massivt tilstede på markedet igennem mange år.

- At Stenhøj-navnet giver genklang på de nordiske og baltiske markeder, giver os et stærkt fundament og solidt afsæt i forhold til at understøtte hele koncernens værdikæde fra produktion til salg. Vi vil styrke vores position på markedet med et bredt produktprogram af egne produkter samt produkter fra eksisterende leverandører. Det betyder, at vi kan tilbyde vores samarbejdspartnere flere fordele og ressourcer i fremtiden, konkluderer Søren Dyøe Madsen, og fortsætter:

- Vi har haft Tecalemit som forhandler af vores produkter i mere end 60 år, så vores relation er i forvejen stærk og positiv og vil være en styrke i det kommende samarbejde.

Det er ikke tilfældigt, at det netop er nu, Stenhøj Gruppen vælger at igangsætte sin strategi. Dels er det tydeligt, at man i disse lande står med en aldrende bilpark, og sammen med større råderum i forhold til det økonomiske opsving forventes det, at bilsalget vil være stigende i den nærmeste fremtid.

- I modsætning til en række af vore konkurrenter er Stenhøj Gruppen i en stærk markedsposition, hvilket stiller os gunstigt i forhold til strategiske opkøb, udtaler CEO Søren Dyøe Madsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095