23948sdkhjf

Dong og Siemens skal teste fremtidens havmøller

Dong Energy og Siemens Wind Power har indgået en aftale om levering af testmøller til forsknings- og udviklingsformål.
Siemens skal levere to nyudviklede 6,0 MW havmøller. Udover opnåelse af højere produktion forventes de nye møller at medføre lettere vedligehold, idet møllerne er baseret på den gearløse, såkaldte direct drive-teknologi.

Introduktionen af denne nye mølle er et væsentligt skridt i retning af, at gøre offshore vindkraft mere konkurrencedygtig. De to 6 MW møller vil kunne opsættes på Dong Energy's demonstrationssites i Storbritannien og Danmark.

Investerer 450 mio. kr.
Herudover vil Siemens som led i testprogrammet levere en opdateret version af sin 3,6 MW mølle med 120 meter rotor til brug på Dong Energy's testsite på Avedøre Holme.

- Dong Energy's ledende markedsposition inden for offshore vindkraft er funderet på selskabets mangeårige unikke kompetencer inden for udvikling, opførelse og drift af havmølleparker. Demonstrationsaktiviteter udgør et væsentligt element i at fastholde og udvikle disse kompetencer. For Dong Energy er implementering af nye, mere effektive, teknologier samt optimerede koncepter og processer et vigtigt element til at nedbringe omkostningerne ved havvind, siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong Energy.

Som led i demonstrationsprogrammet vil der blive foretaget en række tests på møllerne med henblik på, at observationer og testresultater kan anvendes i arbejdet omkring udviklingen af Dong Energy's kommende havmølleparker. Den samlede investering for Dong forventes at udgøre omkring 450 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156