23948sdkhjf

Et lille stykke Danmark i Hviderusland

Familievirksomheden Salling Plast etablerede i 2015 produktion i Hviderusland. I dag har virksomhedens hviderussiske fabrik 50 ansatte og skal udvide produktionen.

Hviderusland er ikke umiddelbart et af de lande, danske virksomheder har i tankerne, hvis de skal outsource deres produktion. Det burde de gøre. Hviderusland er et stabilt land, og en produktion i landet åbner op for nye markeder.

Det mener Kresten Meyer, direktør for familievirksomheden Salling Plasts hviderussiske produktionsafdeling, som fremstiller muffer til fjernvarmerør. Virksomheden etablerede i 2015 produktion i byen Orsha i det nordøstlige Hviderusland, og det har den aldrig fortrudt.

Ingen sanktioner
Produktion i Hviderusland åbner nemlig op for nye markeder i de tidligere sovjetrepublikker, hvor behovet for modernisering af varmetransport er stort. Produktion i Hviderusland betyder derudover, at eksporten ikke er omfattet af sanktioner mod Rusland og gør det i det hele taget nemmere at etablere eksport til de tidligere sovjetlande, eksempelvis Rusland og Kasakhstan, som er Salling Plasts vigtigste eksportmarkeder.

Produktion i Hviderusland betyder ifølge direktøren også, at Salling Plast er i stand til at konkurrere med andre producenter af varmerørsmuffer, hvis produktion hovedsageligt foregår i lavprislande i det tidligere østblok. Her er Orshas placering tæt ved motorvejen mellem Moskva, Berlin og Sankt Petersborg - Odessa perfekt til at nå markeder i både øst og vest.

Smertefri etablering
Kresten Meyer betegner etableringen af Salling Plasts fabrik i Hviderusland som forholdsvis smertefri til trods for, at Hviderusland i Vesteuropa ofte bliver betegnet som Europas sidste diktatur og et lukket land og til trods for, at bureaukratiet i landet er forholdsvis stort.

- Diktatur er noget med, at folk bliver spærret inde. Hviderusland er ikke et demokrati, snarere et vertikalt styret land. Det betyder stabilitet og næsten ingen korruption, og det er ganske enestående sammenlignet med andre tidligere sovjetlande, fortæller Kresten Meyer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079