23948sdkhjf

Vindmølle-speeddating tegner lovende

600 møder på en enkelt dag – den internationale vindmølleindustri mødes i Esbjerg den 17. november.
600 møder på en enkelt dag. Der bliver travlt, når danske og udenlandske virksomheder og interesseorganisationer inden for havvindmølleteknologi sætter hinanden stævne ved den internationale event OWIB 2010 – Offshore Wind International Business2Business – i Esbjerg torsdag, den 17. november.

OWIB 2010 er erhvervslivets svar på speeddating og arrangeres af det danske viden- og innovationscenter Offshore Center Danmark for at samle operatører, producenter og leverandører, energiselskaber og rådgivere inden for havvindmøller for drøfte fremtidige projekter, udveksle erfaringer eller søge nye leverandører i et internationalt forum.

Udveksler erfaringer og jager kunder
Tilmeldte virksomheder har på forhånd kunnet ønske at mødes med eksempelvis de to vindmølleproducenter Vestas og Siemens Wind Industri eller energiselskaberne Dong Energy og Vattenfall for at præsentere sig selv eller komme med forslag til samarbejde.

Ved sidste års event blev der arrangeret over 200 møder i løbet af en dag, og i år er der 600 møder med virksomheder fra en række af de europæiske lande med havvindmølleprojekter.

Med speciale i specialfartøjer til offshoreindustrien håber den hollandske virksomhed Nordhooek at møde potentielle kunder, men en lige så vigtig del af OWIB er ifølge commercial manager Patrick Feeleus at udveksle erfaringer på tværs af landegrænser.

Unikt initiativ
- Det er altafgørende at udveksle erfaringer i branchen. I den hollandske energisektor har vi mange års erfaringer fra olie- gasindustrien, og en del af den ekspertise kan uden videre overføres til havvindmølleteknologien. OWIB er et oplagt forum til at dele disse erfaringer på tværs af landegrænser, siger Patrick Feeleus. Helt samme holdning har andre af de udenlandske deltagere:

- OWIB er et unikt initiativ sammenlignet med de mere traditionelle konferencer, hvor det kan være svært at finde de retter personer at mødes med. OWIB er et godt initiativ, som giver en god anledning til at mødes med samarbejdspartnere og præsentere den ekspertise, vi kan tilbyde, fortæller David Gault, renewables department manager fra det skotske firma Integrated Subsea Services Ltd med speciale i tekniske installationer under vandet og inspektion med førerløse undervandsrobotter.

Markedet i Storbritannien er ikke mindst interessant, fordi den engelske regering planlægger en række havvindmølleparker, som i størrelse langt vil overgå hidtidige projekter, og da eksempelvis energiselskabet Dong Energy og installationsvirksomheden A2SEA allerede er involveret i flere engelske projekter, er der håb om, at OWIB kan bane vejen for yderligere opgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111