23948sdkhjf

Blaaholm drager fordel af lynmøder på stribe

OWIB 2014: 18 kundemøder på én dag. 15 minutter ad gangen. Der blev udviklet netværk, da branchen mødtes onsdag under konferencen i Esbjerg.
- På en dag med kundebesøg kan man nå to eller tre. I dag har jeg aftale om 17 til 18 kundemøder, siger en tilfreds Torben Blaaholm, direktør for underleverandørfirmaet Blaaholm i Esbjerg.

Han deltog onsdag i OWIB 2014 i Esbjerg, hvor 250 virksomheder satte hinanden stævne. Mens torsdag er konferencedag, var onsdag en netværksdag for virksomheder i vindkraftsektoren.

Arrangementet, som foregår årligt, er bygget op som speeddating på et hvert andet partnermarked. Man får 15 minutters samtale med sin samtalepartner, og når klokken ringer, skal man rejse sig.

Blaaholm har deltaget i flere år, og selv om Blaaholm ikke kan pege konkret på en ordre, som kom i hus på grund af lynmøderne, så er han helt sikker på, at det er sket. Det er ikke kun de direkte kontakter, som er nyttige. Man netværker og anbefaler hinanden og udbreder ikke bare kendskabet til sin egen virksomheds kompetencer, men også til de andre.

De sikre kort og outsiderne
I årets udgave har han tale med en større OEM-aktør, som skal bruge møllefundamenter, og Torben Blaaholm er optimistisk. Det er ikke kun aftagerne, som står i kø. Det gør leverandørerne også.

- Vi taler lige så gerne med sælgerne, som vi taler med indkøberne, for vi er afhængige af at have dygtige leverandører, siger han til Metal Supply.

Onsdagens speeddating var et skridt i bestræbelserne på at ”bygge nye leverandører op”, siger Morten Basse Jensen, som er direktør for brancheorganisationen Offshoreenergy.dk. Oplevelsen i branchen er, at OEM’er som Siemens Wind Power og Vestas kun har øje for et smalt udsnit af leverandører, og det skal mødet hjælpe til at dæmme op for.

- At udvikle nye leverandører er ikke noget, man kan gøre synkront med de store projekter, for når de store projekter allerede er i gang, så er der ikke tid til det. Så ser man, at det er det sikre, som bliver valgt, siger han til Metal Supply.

Torben Blaaholm mener selv, at Blaaholm er et af forsyningskædens ”sikre kort” og ikke så meget en outsider.

- Jeg synes, vi er gode til at komme til fadet. Vi er stærke til at udvikle løsningerne sammen med vores kunder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093