23948sdkhjf

Nyt om navne: Rumænsk energi- og maskinekspert æresprofessor i Aalborg

En af verdens førende forskere i elektriske maskiner og drivsystemer, den rumænske energiprofessor Ion Boldea fra Det Polytekniske Universitet i Timisoara, er udnævnt til æresprofessor ved Aalborg Universitet.
AAU’s Institut for Energitekniks mangeårige samarbejde med den rumænske professor har resulteret i en lang række publicerede videnskabelige artikler og fælles forskningsprojekter.

Samarbejdet har også inddraget danske virksomheder som Danfoss og Vestas, der i lighed med universitetets egne forskere og ph.d.-studerende har haft mulighed for at trække på Ion Boldeas viden om analyse og design af elektriske maskiner, effektomformere og avancerede kontrolmetoder.

Ion Boldeas internationale anerkendelse er hjulpet på vej af et flittigt samarbejde med universiteter i Europa, USA og Asien. Han kan i forvejen smykke sig med den prestigefyldte IEEE Fellow titel, som tildeles særligt udvalgte forskere på det tekniske område, og han er medlem af Det Europæiske Akademi for Videnskaber og Kunst. Også i hjemlandet bliver der sat pris på ham: Ion Boldea er medlem af Det Rumænske Akademi for Tekniske Videnskaber og æresborger i sin hjemby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102