23948sdkhjf

Forum skal finde vej i emballage-junglen

Arbejdsgruppe skal udvikle nye produktdesign, der kan øge genanvendelse af husholdningsplast.

En lang række aktører i og omkring plastindustrien er blevet samlet i ’Forum for cirkulær plastemballage’, hvor målet er at finde veje til øget genanvendelsen af plast fra husholdninger.

Og det er en kompleks udfordring, som venter arbejdsgruppen, der i august i år var samlet til første møde. Deltagerne repræsenterer både emballageproducenter, miljøorganisationer, politikere, genanvendelsesvirksomheder og fødevareproducenter og detailhandlen.

- Første møde gik over al forventning. Der var højt til loftet, og der er virkelig et højt ambitionsniveau i gruppen. Man kan mærke, at industrien er parat til det her, de tager ansvar, siger Plastindustriens miljøpolitiske chef Christina Busk og tovholder for det nye cirkulære forum.

Plan klar til foråret
I første omgang er det nye forum finansieret af Plastindustrien, men der søges også eksterne midler til projekter, som kan føre til konkrete genanvendelses-projekter. Derudover er det tanken, at det nye forum i løbet af foråret næste år skal være klar med et ’roadmap’, der skal vise veje til øget genanvendelse af husholdningsplasten.

- Overordnet handler genanvendelse af plastemballage jo om klodens knappe resurser, om beskyttelse af vores miljø og om en øget global befolkningstilvækst, siger Christian Busk, som har en vision om at gøre Danmark til rollemodel for genanvendelse af plastemballage.

- Det nye forum fokuserer på, at vi gerne vil have emballagen tilbage i værdikæden, og vi vil gerne finde nogle konkrete løsninger, siger Christina Busk, som forklarer, at udfordringen i den cirkulære økonomi i høj grad er at få skabt den rette mængde plast, så der kan skabes økonomi i genanvendelse.

- Jeg ser for mig, at vi får isoleret en form for højværdiplast, som vi genvinder, mens andet går til forbrænding, men det er alt for tidligt at sige noget konkret, slår hun fast.

For at komme nærmere et ’roadmap’ har det nye forum nedsat fore arbejdsgrupper, som alle skal komme med udspil og input til den endelige plan.

De fire arbejdsgrupper kigger på:
  • Design til cirkularitet
  • Smart genanvendelse
  • Produktets livscyklus
  • Mad og produktspild

Næste skridt er beslutningstagermøde i november og februar samt lancering i foråret 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.394